fbpx
Сьогодні
19:36 30 Січ 2024

Буданов заявив, що на початку весни наступальна операція росії вичерпається повністю

English version here

Фото: З відкритих джерел

На поточний момент наступальна операція рф в Україні триває, проте на початку весни вона вичерпається повністю.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на керівника Головного управління розвідки Міноборони України в ефірі національного телемарафону.

"Ще ні (картина на фронті не промальовується – ред.). Ближче до весни. Зараз я можу вам сказати, що зараз триває наступальна операція РФ", – сказав Буданов.

За словами Буданова, вона почалася в листопаді 2023 року і вже два з половиною місяці триває. Керівник розвідки додав, що назвати результати наступу якимись великими буде неправдою. Однак він визнав, що біля Авдіївки на Донеччині є певне просування окупантів.

"Але це не те, на що вони розраховували. Вони хотіли швидко вийти на бар'єрний рубіж по річці Чорний Жеребець у Харківській області та вийти на адмінмежі Донецької та Луганської областей. Як ви розумієте, навіть близько такого немає", – заявив Буданов.

Він також заявив, що попри те що наступ армії РФ триває, навесні цього року він вичерпається повністю і зауважив, що як і за правилами будь-якої гри, коли хід противника закінчиться, почнеться хід української армії.

Раніше Кирило Буданов заявив, що російсько-українська війна може тривати ще довго і без активних бойових дій. Також він припустив, що системні руйнівні зміни в Росії настануть у 2025 році.

"Є надія, що 2025 рік стане переломним щодо внутрішніх системних руйнівних змін і процесів у російській державі, суспільстві та економіці. Але це не прогноз, а очікування", — сказав керівник розвідки.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, розвідувальна спільнота Міноборони Британії проаналізувала ситуацію на полі бою та просування російських військ: у висновку – досягнення на фронті армії рф є несуттєвими.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: