fbpx
Сьогодні
PR 17:31 29 Січ 2024

Працюй без фізичної втоми: гайд по вибору ергономічних офісних меблів

Найскладніше у віддаленій роботі – сконцентруватися на виконанні ділових завдань. Тебе постійно відволікають домашні справи, близькі люди, заманливе ліжко, де можна полежати годиночку-другу, щоб розслабити втомлену спину. 

Тому для високої продуктивності важливо створити окрему зону, де ти будеш займатися виключно робочими питаннями. Для цього тобі стануть в нагоді поради по ергономіці від експертів компанії Eversolid та зручні офісні меблі. 

Три типи офісних меблів, від яких залежить твоє самопочуття

В організації комфортного робочого простору важливо все: від вибору місця для столу до покупки аксесуарів. Але твоє самопочуття буде напряму залежати від того, наскільки правильно ти обереш і налаштуєш наступні  меблі в офісі: 

  1. Крісло

Найкращий вибір – ортопедичні моделі з можливістю налаштувати кожен елемент індивідуально під себе. Так ти зможеш без зусиль підтримувати правильне положення тіла, що попередить виникнення дискомфорту в спині, шиї та плечах. Обираючи крісло простіше, переконайся, що там можна регулювати кут нахилу спинки, підголівник та підлокітники.

  1. Стіл

Якщо під час сидіння твої ноги звисають зі стільця або навпаки, підпирають стільницю, це означає, що потрібно зазирнути в магазин офісних меблів за новим столом. Існує проста формула, як визначити його підходящу висоту: помнож свій зріст на 75, після чого розділи результат на 175. Отримана цифра послугує тобі чудовим орієнтиром при виборі. А можна одразу придбати стіл з регульованою висотою, щоб в будь-який момент змінювати положення стільниці одним натиском на кнопку. 

  1. Підставка для монітора. Один з найважливіших видів меблів для офісу, що дозволяє підняти екран на рівень очей так, щоб погляд був направлений вище його центру. Звикнувши дивитися прямо перед собою, не згинаючи шиї, ти припиниш сутулитися і покращиш свою поставу. 

Перед тим, як купити офісні меблі, уважно ознайомся з їхніми характеристиками. Краще віддати перевагу стійким моделям, виготовленим з якісних натуральних матеріалів. Наприклад, така дерев'яна підставка під ноутбук https://eversolid.com.ua/collections/pidstavky-dlia-noutbukiv витримує вагу до 10 кг і прослугує тобі довгі роки. 

Ергономічні аксесуари для твого домашнього офісу 

Закінчивши обирати меблі в кабінет, можна приступати до вибору аксесуарів, які допоможуть тобі краще організувати свій робочий простір. Тобі будуть корисні: 

  • підставка під ноги 
  • балансувальна платформа (якщо ти працюєш стоячи)
  • підставка для телефону
  • настільний органайзер
  • підставка під навушники
  • шкіряний килимок
  • підставка під зап'ястя 

Щоб проводи не захаращували простір і не плуталися під ногами, помісти їх у спеціальні кабель канали. Так ти зробиш свій простір безпечнішим, водночас спростивши собі процес прибирання.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: