fbpx
Сьогодні
17:24 26 Січ 2024

Зеленський провів чергову Ставку: обговорили постачання снарядів ЗСУ та їх власне виробництво

Фото: Офіс Президента

Сьогодні, 26 січня, Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Серед іншого обговорювалося питання снарядів та дронів.

Про це Володимир Зеленський написав у Telegram, повідомляє Рубрика.

"Провів Ставку. Авдіївка, Куп'янськ, південь – усі найважливіші напрямки наших дій. Детальні доповіді Головкома Залужного, командувачів Сирського, Тарнавського, Москальова, Гнатова й інших", — йдеться у дописі глави держави.

Також на Ставці було акцентовано на постачанні снарядах для української армії.

"Ще один фокус уваги – снаряди. Пошук нових контрактів, взаємодія з партнерами щодо ритмічності міжнародної технічної допомоги, постійне нарощування власного виробництва. Також дрони, робота над збільшенням як обсягів, так і дальності їх застосування", — сказав Зеленський.

Також за його словами, він заслухав доповідь щодо захисту прифронтових та прикордонних територій, особливо від російських повітряних атак.

"Доручив підготувати детальні плани подальшого прикриття міст, громад і критичних обʼєктів з повітря", — сказав Президент.

Постачання Україні боєприпасів

Нагадаємо, 3 травня Рада ЄС схвалила рішення про допомогу для України у розмірі 1 млрд євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

Тоді прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що країни ЄС розпочнуть відправку Україні боєприпасів вже зараз.

До того країни ЄС кілька разів не змогли домовитися про спільну закупівлю боєприпасів для України.

Як повідомлялось, у вересні європейське оборонне агентство провело підписання восьми контрактів з промисловістю на спільну закупівлю 155-мм боєприпасів для України.

Також повідомлялось, що США намагаються збільшити обсяги поставок критично важливих для України 155-мм боєприпасів. Вони уклали угоду щодо постачання 155-мм боєприпасів Україні з Болгарією та Південною Кореєю.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв пояснив, що Україна щомісяця збільшує виробництво снарядів, щоб мати змогу максимально самостійно забезпечувати себе боєприпасами.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін наголосив, що скільки б Україна не нарощувала місцеве виробництво, все одно багато в чому покладатиметься на західні поставки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: