fbpx
Сьогодні
12:47 24 Січ 2024

"Тепле місто" запускає open call на менторську програму для громадських організацій, що працюють з суспільними змінами

"Тепле місто" оголосило набір на менторську програму, податись на яку можуть громадські, благодійні та молодіжні організації та ініціативи з усієї країни, що працюють з суспільними змінами.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема? 

Все більше волонтерських низових ініціатив починають рухатися в напрямку сталої громадської діяльності. Багато громадських та благодійних організацій утворилося і після початку повномасштабного вторгнення як відповідь на виклики часу. Та часто люди з невеликим досвідом в цьому секторі не знають,  як далі розвивати організацію, нарощуючи власну інституційну спроможність. 

Яке рішення?

"Тепле місто" пропонує таким організаціям взяти участь у менторській програмі. Вона націлена на те, щоб підсилити громадські організації, надавши їм необхідні знання з інституційного розвитку та посилити їхню спроможність в часи війни. 

Тепле місто

У 2023 році "Тепле місто" вже запустило базовий курс для громадських організацій на Prometheus, а менторська програма стане "кроком два" після курсу. 

Як це працює?

Програма триватиме від початку березня до кінця серпня та буде умовно поділена на два етапи — офлайн-школу та онлайн-навчання з менторським супроводом.

В межах першого етапу навчання пройде триденна школа в Івано-Франківській області. У перший день відбудеться зустріч з обміну досвідом з командою "Теплого міста", а також з командами інкубованих проєктів організації. Наступні два дні триватимуть воркшопи з інституційного розвитку.

Організатори повністю покриють витрати на проживання, дорогу та харчування протягом триденного навчання.

Тепле місто

Другий етап менторської програми триватиме до кінця серпня.

Протягом цього часу організації будуть працювати з ментором, який допоможе зрозуміти слабкі та сильні сторони організації, поставити цілі та завдання для її розвитку та працювати над їх досягненням.У цей період також триватиме онлайн-навчання — учасники програми зможуть відвідати лекції від провідних експертів в громадському секторі. 

У підсумку учасники отримають необхідні для розвитку своєї організації навички та пропрацюють з ментором найбільш проблемні зони своєї роботи. 

Участь у програмі безкоштовна. Від однієї організації на навчання може пройти одна людина. Подати заявку на участь можна за посиланням до 22 лютого: bit.ly/3vAgWpe 

Тепле місто

"Тепле місто" – це організація, яка вже 10 років працює в Івано-Франківську. В її межах зародилися такі інституції, як "Промприлад.Реновація", Multimedia lab, Urban Space 100, MetaLab, Save Ukraine Now, Urban Space Radio та Frankivsk Half Marathon.

Зараз "Тепле місто" розвиває проєкти "Читай", "Стратегія Івано-Франківська" та надає ґранти локальним ініціативам.

Програма реалізується за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

У Львові для створення креативного простору Lem Station вирішили ревіталізувати територію першого трамвайного депо.

Окрім того, "Рубрика" писала, що відбулася панельна дискусія "Освіта в архітектурі. Руйнація чи нерозуміння потреб відбудови?" в межах Українського будівельного конгресу UBC. Представники профільних вишів, народна депутатка та заступник міністра освіти й науки спільно міркували, як більше і якісніше готувати студентів, які відбудовуватимуть Україну.

"Рубрика" побувала на заході й зафіксувала основні думки. Читайте докладніше у нашому матеріалі: ""Роботи багато. Чи буде кому її виконувати?" — як покращити архітектурну освіту в Україні".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: