fbpx
Сьогодні
Фото 09:47 23 Січ 2024

Наслідки ракетного удару по Києву: відомо про 1 загиблого та 18 постраждалих - серед них 3 дітей

Фото: Рубрика / Микола Тимченко

Станом на 9.30 у Києві внаслідок ворожої масованої ракетної атаки постраждали 18 людей, з них 13 – доправили до лікарень, в тому числі трьох дітей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм очільника столиці Віталія Кличка, голова МВС Ігор Клименко в Telegram.

"У Києві внаслідок російської ракетної атаки станом на цю годину постраждали 18 людей. Із них 13 – госпіталізовані, в тому числі троє дітей", написав очільник Києва.

Як повідомив голова міста, тринадцятирічному хлопцю та чотирьом дорослим медики надали допомогу на місці.

"Одну жінку доправили в реанімацію і продовжують надавати інтенсивну допомогу. Наразі постраждала жива", зауважив Кличко.

Наслідками атаки стали пошкодження кількох будівель у Солом'янському, Святошинському та Печерському районах Києва. На місцях працюють екстрені служби.

  • У Святошинському районі внаслідок падіння уламків пошкоджені балкони з 1 до 5 поверхи житлового будинку та 4 квартири.
  • В іншому будинку виявили нерозірвану бойову частину ракети – мешканців будинку евакуювали. Також у Святошинському районі загорілася нежитлова двоповерхова будівля. За іншою адресою — палали автомобілі.
  • У Соломʼянському районі, в багатоквартирному будинку вибуховою хвилею вибило вікна. Крім того, у кількох квартирах сталося загоряння. Також руйнувань зазнала двоповерхова нежитлова будівля.
  • У Печерському районі внаслідок влучання в нежитлову будівлю сталася пожежа. Під час ліквідації наслідків обстрілу виявили одного потерпілого.
  • У Дарницькому районі зафіксовано кілька місць падіння уламків, зокрема на дах 9-поверхового житлового будинку – без загоряння та поблизу території дитячого садочка — теж без подальшого горіння.

Пізніше очільник МВС повідомив, що у Києві одна людина загинула через ракетну атаку рф.

На місці влучання уламків у Солом'янському районі працював фотокореспондент Рубрики Микола Тимченко.

Що відомо про масовану російську атаку 23 січня

Спочатку повітряники повідомили про імовірний пуск крилатих ракет з російських бомбардувальників, які загрожують областям, де оголошена повітряна тривога.

"Ракетна небезпека в південних та східних областях, через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС", зазначили у повідомленні.

А вже на початок восьмої години ранку в Києві пролунали перші вибухи: почала працювати протиповітряна оборона.

Кличко зазначив, що постраждалих вже 10 людей.

Окрім того, 23 січня вночі окупанти обстрілювали Харків. Зокрема, поцілили по району житлової та цивільної забудови. Згодом серія вибухів у місті пролунала вранці.

Внаслідок російського обстрілу Харкова 23 січня зруйновано під'їзд житлового будинку, під завалами перебувають люди, є постраждалі, в тому числі діти. Також зруйновано санаторну школу, пошкоджено газогін.

Станом на 9.10 відомо про трьох загиблих і 28 поранених.

Окрім того, у Дніпропетровській області, 23 січня, внаслідок ракетної російської атаки по Павлограду одна людина загинула, є постраждалі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: