fbpx
Сьогодні
21:33 22 Січ 2024

Суд продовжив термін тримання Коломойського під вартою

Ігор Коломойський у Шевченківському районному суді Києва. Фото: Ірина Сітнікова / hromadske

Шевченківський районний суд продовжив запобіжний захід для бізнесмена Ігоря Коломойського у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 2 млрд 650 млн грн.

Відповідне рішення схвалили під час засідання 22 січня, пише Рубрика.

Після понад години у нарадчій кімнаті суддя Олексій Глянь оголосив про рішення клопотання прокурора задовольнити частково та продовжити строк тримання Коломойського під вартою в межах строку досудового розслідування, тобто до 2 березня, з альтернативою внесення застави у розмірі 2 млрд 650 млн грн.

Прокурори клопотали про продовження утримання Коломойського у СІЗО на час проведення досудового розслідування. Своєю чергою адвокати наполягали на зміні запобіжного заходу з варти на домашній арешт у селі Микільське-на-Дніпрі Дніпропетровської області, зокрема через незадовільний стан здоров'я бізнесмена.

Окремо Коломойський під час засідання, відповідаючи на питання судді, заявив, що у нього багато хронічних хвороб, які загострилися в ізоляторі.

«У мене з'явилася серцева проблема, яка, може, раніше і була, але не у такій гострій формі. Зараз вона потребує додаткового обстеження, мінімум 3 програми, які потрібно зробити», – розповів бізнесмен.

Суд також відмовив у проханні щодо передачі Коломойського на поруки.

Що відомо про справу Коломойського

Нагадаємо, що 7 вересня повідомлялося, що олігарха Ігоря Коломойського підозрюють у заволодінні 9,2 млрд гривень ПриватБанку. Тоді бізнесмену та ще 5 особам оголосили підозри.

До цього, 2 вересня, Коломойському повідомили про підозру у відмиванні великої суми коштів шляхом виводу за кордон. Тоді підозру повідомили за двома статтями ККУ.

Після перегляду справи Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід олігарху Ігорю Коломойському. Його арештували з альтернативою внесення застави розміром 509 мільйонів гривень. Тоді олігарх відмовився вносити заставу.

До того ж, 15 вересня, Ігор Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями. Йому оголосили про підозру за трьома статтями ККУ: 

  • незаконні дії з документами,
  • заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем,
  • вчинене організованою групою, в особливо великих розмірах, відмивання коштів.

Того ж дня суд збільшив заставу Коломойському до 3,8 млрд гривень.

6 жовтня Київський апеляційний суд залишив без змін розмір застави для бізнесмена Ігоря Коломойського. Він як і раніше може вийти з під варти вразі внесення застави у розмірі 3,89 млрд грн.

24 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва розглянув питання про зміну запобіжного заходу Ігорю Коломойському. Суд вирішив не змінювати запобіжний захід олігарху в вигляді тримання під вартою. 

Адвокати клопотали про зміну запобіжного заходу з перебування під вартою (з альтернативою застави у 3,8 млрд грн) на цілодобовий домашній арешт у будинку Коломойського у селі Микільське-на-Дніпрі у Дніпропетровській області.

Коломойському суд визначив у якості альтернативи тримання під вартою заставу у розмірі 3,8 млрд грн. Але 21 грудня минулого року Київський апеляційний суд зменшив її до 2,7 млрд грн.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: