fbpx
Сьогодні
14:49 21 Січ 2024

12 років каторжних робіт: двох підлітків із КНДР засудили за перегляд південнокорейських серіалів

Фото: Koreas

Двом 16-річним хлопцям у КНДР суд присудив 12 років каторжних робіт за те, що вони дивилися фільми та слухали музику з Південної Кореї: показовий процес над ними провели в присутності близько тисячі інших студентів.

Про це пишуть BBCGuardian та Reuters..

Як розповідають видання, журналісти отримали відео публічного суду від Інституту розвитку півдня та півночі, який працює із втікачами з КНДР.

На кадрах видно, що його провели у відкритому театрі, де за двома студентами в наручниках, спостерігають близько тисячі інших студентів.

Усі присутні мають на обличчі маски, тому журналісти стверджують, що відео знімали у 2022 році під час пандемії COVID-19.

Іноземні ЗМІ зазначають, що двох хлопців звинуватили в перегляді та поширенні південнокорейських фільмів, музики та музичних відео протягом трьох місяців.

"Культура гнилого маріонеткового режиму (тобто влади Південної Кореї — ред.) поширилася навіть на підлітків. Їх спокусила іноземна культура, і в кінцевому підсумку вони зруйнували собі життя", наголосили у відеозаписі.

В Інституту розвитку півдня та півночі стверджують, що таке тяжке покарання для підлітків обрали для того, щоб зробити попередження всім іншим громадянам країни.

"Те, що турбує Кім Чен Ина, це те, що молоді люди покоління "міленіалів" та покоління Z змінили свій спосіб мислення", — кажуть там.

А також додають, що захоплення південнокорейським суспільством може призвести до послаблення системи, бо вона суперечить державній ідеології КНДР, яка змушує її громадян шанувати сім'ю Кім.

Що відомо про південнокорейський контент у КНДР

Під час "сонячної політики" Південної Кореї, яка передбачала безумовну економічну та гуманітарну допомогу для Півночі, туди потрапляли і південнокорейські фільми й музика.

Утім у 2010 році цю політику припинили начебто через те, що допомога не досягла звичайних жителів Північної Кореї, для яких її призначали. До того ж вона не призвела до "позитивних змін" у поведінці Пхеньяна.

Влада Північної Кореї суворо карає тих, хто споживає південнокорейський розважальний продукт або копіює манеру розмови південнокорейців.

За словами одного з втікачів із КНДР, "для жителів Північної Кореї корейські драми є наркотиком, який допомагає їм забути їхню важку реальність".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: