fbpx
Сьогодні
19:59 12 Січ 2024

МЗС України підтвердило інформацію про захоплення в полон хуситами чотирьох українців

English version here

Фото: Facebook/Oleh Nikolenko

Міністерство закордонних справ з'ясовує всі деталі аварії гелікоптера, під час якої у Сомалі було захоплено в полон чотирьох українців, і встановлює звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій.

Про це заявив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко, передає Рубрика.

«МЗС України підтверджує захоплення чотирьох українців на території Сомалі, підконтрольній антиурядовим силам. Наші громадяни були членами екіпажу гелікоптера Місії ООН в Сомалі, який зазнав аварії. Їхні особи встановлені», – зазначив Ніколенко. 

Він поінформував, що гелікоптер належить українській приватній компанії, яка виконувала контракт на перевезення на замовлення ООН, а разом з українцями на борту були також п'ятеро іноземців.

Речник МЗС повідомив, що посольство України в Кенії та Постійне представництво України при ООН в Нью-Йорку вже отримали термінові доручення МЗС України вжити необхідних заходів.

«З'ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій. Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі разом із іншими причетними відомствами нашої держави», – запевнив Ніколенко.

Зазначимо, що Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з Премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком заявив, що у полоні у хуситів перебувають четверо українських моряків, триває робота над їх поверненням.

Ситуація в Сомалі

Вже не перший рік в країні спостерігається критична ситуація з продовольством – через це і найсильнішу посуху за десятиліття загинуло понад 43 тисячі людей.

ООН та інші донори системно допомагають Сомалі. Так, бюджет ООН на гуманітарну допомогу Сомалі становить 72 мільйони євро (77 мільйонів доларів), з яких 10 мільйонів євро (10,68 мільйона доларів) призначені для ВПП.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: