fbpx
Сьогодні
14:26 10 Січ 2024

Правоохоронці та небайдужі розшукали 6-річного хлопчика зі Львова, який у мороз пройшов понад 7 км

Фото: Фейсбук /Патрульна поліція Львівської області

Напередодні 6-річний львів'янин вийшов зі школи та пішов у невідомому напрямку: хлопчика пройшов приблизно 7,5 кілометра у 10-градусний мороз та знайшовся в селі Сокільники.

Про це повідомили у поліції Львівщини.

Як розповідають у поліції, правоохоронці отримали орієнтування про 6-річного хлопчика, який ще о 15-й годині вийшов з однієї зі шкіл у Франківському районі та так і не прийшов додому.

Орієнтування про зниклу дитину розмістили майже всі пабліки міста. Дитину знайшли в селі Сокільники та передали рідним у відділку поліції. Після цього з його родиною працювали поліцейські ювенального підрозділу.

Як розповіли "УП. Життя" у пресслужбі поліції Львівщини, пошуки дитини тривали менше години.

"Фактично ми дізналися про його зникнення десь о 17.50. Вже о 18.28 наші поліцейські відрапортували, що його вдалося розшукати. Чому 6-річна дитина пішла зі школи сама, чому її ніхто не зустрів, ми через певні причини коментувати не можемо, цим займалася ювенальна превенція.

Але хлопчик насправді герой, бо він у мінус 10 сам пройшов десь 7,5 кілометра, не злякався, хоча змерз. Вочевидь, телефона, аби подзвонити рідним, він не мав", – каже речниця патрульної поліції Львівської області Катерина Рибій.

Поліція, Львів, розшук хлопчика

Фото: Фейсбук /Патрульна поліція Львівської області

Вона додала, що найбільше правоохоронців вразило те, що багато людей ніяким чином не зреагували на "мандрівку" такої малої дитини.

"Нам відомо, що хлопчик дорогою заходив в деякі установи, чому працівники не звернулися в поліцію? Це насправді сумно. Також дитина нам розповіла, що зупинялися авто, люди пропонували його підвезти, але він відмовлявся, бо боявся сідати до незнайомих.

Молода пара, яка його побачила і впізнала, що це саме та дитина, яку розшукують, залишила свою машину і пішли до нього, завела у супермаркет, напоїла чаєм, купила булочку і тоді викликала поліцейських", – додає Рибій.

Загалом дітей правоохоронці знаходять швидко, якщо звернення про зникнення надходить одразу і якщо дитина не втекла з дому навмисно, додають у поліції.

"Ми закликаємо громадян не бути байдужими, якщо вони бачать таку малу дитину і без нагляду, потрібно або шукати дорослих, які нею опікуються, або телефонувати на 102", – наголошує речниця патрульної поліції Львівської області.

Нагадаємо, що медаль "За віддану службу" III ступеня вручили службовій вівчарці Ніці, яка служить у Національної гвардії, після того, як вона розшукала дитину.

Окрім того, у Запоріжжі відкрили перший в Україні Центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин – під час бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: