fbpx
Сьогодні
21:26 04 Січ 2024

У Мінсоцполітики розповіли, як мінився склад "Пакунка малюка" та чи зросла його вартість

Фото: З віідкритих джерел

В Україні переглянули склад "Пакунка малюка", врахувавши побажання батьків та думки експертів: вже з 1 січня 2024 року його вартість зросла з 6 816 до 7 689 гривень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерство соціальної політики України.

У відомстві назвали нову комплектацію бейбі-боксу більш раціональною.

"До нього додано більше товарів, які мають попит: наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки і теплий одяг для немовлят (шапочки і чоловічки. Також збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання.

А натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки)", – зазначають у міністерстві.

Як уточнили, зростання вартості бейбі-боксу зумовлена збільшенням розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років – до 2 563 гривень.

У міністерстві зазначають, що склад "Пакунка малюка" підлягає перегляду щочотири роки. При цьому мають бути враховані експертні думки:

  • посадовців,
  • батьків немовлят,
  • представників ЮНІСЕФ,
  • фокус-групові дослідження.

На основі отриманої інформації Мінсоцполітики коригує вміст "Пакунка малюка" і провадить подальші переговори з виробниками та постачальниками.

За словами заступниці міністра соцполітики Уляни Токарєвої, при визначенні комплектації бейбі-боксу відомство орієнтувалось на потреби більшості дітей.

Скоригований вміст "Пакунка малюка" наразі проходить процедуру державної реєстрації. Після цього з ним можна буде ознайомитись сайті відомства.

Довідка

"Пакунок малюка" – це одноразова натуральна допомога від держави сім'ям, у яких народилася дитина. Мета цієї програми – підтримати  родину новонародженого та допомогти їй  забезпечити належний догляд за немовлям. 

Бебі-бокси були запроваджені ще у 2018 р., коли був започаткований пілотний проєкт, що реалізовувався між Урядом України та ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) і ЮНОПС (Управління ООН з обслуговування проєктів).

З того часу видано близько 700 тисяч "пакунків малюка". Можливий варіант й отримання грошової компенсації замість бебі-бокса, проте частина батьків обирає саме "Пакунок малюка". Адже отримати з народженням дитини набір з більше ніж 80 найнеобхіднішими речами та засобами  – зручно і вигідно.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: