fbpx
Сьогодні
08:56 18 Гру 2021

Компенсацію за "пакунок малюка"тепер можна отримати онлайн

Фото: З віідкритих джерел

Батьки, які не отримали «пакунок малюка» в пологовому будинку або управлінні соцзахисту, тепер зможуть отримати грошову компенсацію онлайн. Ця послуга буде доступна у сервісі «єМалятко».

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

У грудні цього року сума компенсації становить 6 300 гривень. Гроші зможуть отримати лише ті батьки, які обрали компенсацію замість набору «пакунок малюка».

Для того, щоб отримати компенсацію, батьки дитини мають заповнити онлайн-заяву «єМалятко». Одному з батьків необхідно відкрити спеціальний рахунок «Пакунок малюка» у відділенні «ПриватБанку».

Кошти будуть нараховуватися тільки на цей рахунок. На них можна буде купити дитячі товари в офлайн- або в інтернет-магазинах. Список речей, які можна буде купити за ці гроші, перелік магазинів та їхні адреси вказані на сайті Міністерства соціальної політики (посилання тут).

Що таке «єМалятко»?

Цей сервіс дає змогу батькам отримати до 9 послуг за однією заявою та зареєструвати новонароджену дитину за 30 хвилин. Його запустили з 1 січня 2020 року.

Йдеться, зокрема, про державну реєстрацію народження дитини, реєстрацію її місця проживання, призначення допомоги при народженні, отримання посвідчень батьків багатодітної сім'ї, визначення належності дитини до громадянства України, присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі тощо.

Завдяки «єМалятко» батьки можуть взагалі не відвідувати жодну з держустанов для реєстрації дитини, а кількість необхідних документів скоротилася з 37 до одного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: