fbpx
Сьогодні
18:59 03 Січ 2024

В Україні фіксують стрімке зростання споживання електроенергії: громадян закликали заощаджувати

На тлі початку робочого тижня, відновлення ділової активності після свят і похолодання в Україні зафіксували зростання споживання електроенергії.

Про це повідомили в "Укренерго", пише Рубрика.

"Сьогодні ранковий максимум споживання о 10:40 був на 8% більшим за відповідний показник вчора 2 січня", — мовиться у повідомленні.

Як пояснили фахівці, таке стрімке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на електростанції, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, що може призвести до технологічних порушень.

Для того, щоб допомогти системі працювати в складних умовах енергетики закликали дотримуватися правил раціонального використання електроприладів упродовж дня:

  • вимкнути "зайве" світло в приміщеннях;
  • не вмикати вдома одразу кілька потужних приладів (наприклад, бойлер, пральну машину та праску). На роботі, в обідню перерву, не вмикати разом чайник та мікрохвильову піч;
  • вимкнути кондиціонери та обігрівачі, якщо температура повітря в приміщенні комфортна;
  • витягнути зарядні пристрої з розеток, якщо зарядили ґаджети.

Нагадаємо, за даними пресслужби Міненерго, через масований ракетний обстріл у Києві було пошкоджено повітряну лінію, без напруги низка підстанцій, були знеструмлені 259 тисяч споживачів.

У Київській області через обстріли знеструмлено високовольтні лінії, є відключення споживачів у Бучанському та Вишгородському районах. Також знеструмлювалося обладнання підстанції. Окрім цього, були тимчасові порушення у роботі ГЕС.

За даним ДТЕК, станом на 11:40 енергетики заживили частину мешканців Святошинського, Шевченківського, Оболонського та Подільського районів Києва після ракетного удару по столиці. Без світла залишається Куренівка, частина Оболонського та Святошинського районів.

Як повідомили у КМДА, станом на 12:00 у всіх районах столиці відновлено живлення об'єктів водопостачання.

Згодом голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону повідомив, що масована ракетна атака росіян 2 січня не завдала шкоди енергосистемі України, вона працює збалансовано.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: