fbpx
Сьогодні
18:40 26 Гру 2023

Українці, які перебувають за кордоном, здали 164 зразки ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів

Українці, які перебувають у Польщі та Німеччини, вже здали 164 зразки ДНК для пошуку родичів, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

"Минулого місяця Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко анонсував старт кампанії з відбору зразків ДНК в українців за кордоном. Біологічний матеріал використовується для пошуку та ідентифікації осіб, зниклих за особливих обставин. Розпочали з Польщі та Німеччини", – повідомив очільник МВС у своєму Telegram-каналі.

здали 164 зразки ДНК для пошуку зниклих безвісти родичів

Фото: МВС

За тиждень роботи (з 28 листопада по 5 грудня) фахівці Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти відібрали 164 біологічні зразки та передали їх слідчим Нацполіції. Наразі експертні дослідження тривають.

"Результати матимемо орієнтовно за місяць. Такий досвід співпраці показав свою ефективність. Тож ми будемо продовжувати цей процес та вже напрацьовуємо нові графіки відбору ДНК-матеріалу в українців, які вимушено перебувають за кордоном", – наголосив Ігор Клименко.

Нагадаємо, Україна закупила обладнання для відбору, оцифрування та зберігання ДНК-зразків військовослужбовців.

"Під час війни це дуже важливо. Генетичний матеріал усіх захисників повинен зберігатися в єдиній базі…", — йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Крім того, Україна вперше стала використовувати у воєнний час мобільні лабораторії для ідентифікації загиблих, які здатні обробляти зразки ДНК за півтори години. Раніше на такі аналізи могли піти роки.

Україна в травні отримала від Франції другу мобільну лабораторію ДНК.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: