fbpx
Сьогодні
PR 13:57 26 Гру 2023

50% покупців оформляють онлайн-замовлення лише тоді, коли можуть застосувати промокод: результати дослідження Promocodius

Використання промокодів на знижку, придбання акційних товарів, планування покупок на час розпродажу стали повсякденною звичкою мільйонів українців. Понад 75% споживачів здійснюють покупки в інтернет-магазинах, тому що там легше відстежувати знижкові пропозиції. Та й промокоди, якими періодично чи регулярно користуються близько 78% клієнтів торгових онлайн-платформ, можна застосувати лише на сайтах магазинів.  

Інформаційно-довідковий сервіс Promocodius провів власне дослідження стосовно використання промокодів, які розміщені на його сторінках, і з'ясував цікаві факти.

Коротко про результати дослідження

Кількість відвідувачів сервісу упродовж 2023 року збільшилася на третину у порівнянні з 2022 роком. У цілому промокодами компаній-партнерів Promocodius скористався кожен сьомий відвідувач сервісу. 

Певні зміни відбулися й у категоріях запитів. За кількістю запитів лідирують коди на знижку для придбання одягу та взуття, дрібної електротехніки, засобів гігієни та різноманітних гаджетів. Понад третину користувачів ресурсу цікавили промокоди Aliexpress.

Разом з тим збільшився попит в категоріях, на які люди раніше звертали мало уваги. У список потрапили, зокрема, такі групи:

  • косметика та парфумерія — +35%;
  • гральні заклади — +28%;
  • подорожі та відпочинок — +25;
  • робота та освіта — +23%;
  • фінанси та страхування — +18%.

Трохи більше ніж 50% з тих, хто мав намір зекономити з застосуванням кода, але не знайшов потрібного, відмовляються від покупки. Близько 60% користувачів сервісу готові відкласти покупку на пізніший термін, якщо знижка, яку він забезпечує, видається їм недостатньою. 

Коментар експерта

Про причини такої досить радикальної зміни щодо застосування промокодів, які, нагадаємо, ще у 2021 році були скоріше винятком, ніж необхідною умовою здійснення покупки, ми розпитали в експерта Promocodius Романа Жорніка. Ось що він розказав:

«На зміну ставлення до акційних пропозицій значною мірою вплинула економічна ситуація. Ріст інфляції та скорочення реальних доходів змусили людей більш раціонально ставитися до покупок, оптимізувати витрати та шукати доступні й ефективні інструменти економії. Одним з них стали промокоди та акційні знижки.

Ще одна причина — це розширення пропозицій, що дало можливість вибирати найбільш вигідні. З падінням купівельної спроможності обсяги продажів значно скоротилися. Попри досить активне відновлення довоєнний рівень буде досягнутий ще не скоро. Частина покупців покинула територію України. Тепер вони здійснюють покупки там, де живуть. Продавцям же, щоб втриматися на ринку, потрібно зберегти клієнтів, залучити нових, зробити лояльними користувачами тих, хто здійснив хоча б одне замовлення. Промокоди на знижку — один зі способів збільшити продажі та підвищити довіру покупців. Зважаючи на ситуацію, у якій ми опинилися, варто очікувати появи нових видів промопропозицій. Яких саме, покаже час».

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: