fbpx
Сьогодні
18:43 24 Гру 2023

Головнокомандувач ЗСУ у різдвяному привітанні закликав вшанувати тих, хто віддав життя за Україну

Фото: facebook com vzaluznyj

У привітанні До Різдва Христового головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний наголосив, що Різдво – це велике свято надії та віри.

Про це Залужний написав у Фейсбуці, пише Рубрика.

"Дорогі побратими і посестри! Вітаю вас зі світлим Святом Різдва Христового! Усіх солдатів, матросів, сержантів і офіцерів, усіх воїнів, які зі зброєю в руках б'ються за те, щоб світ не поглинув морок", – зазначив Залужний.

Він закликав вшанувати у ці дні тих, "кого зараз немає з нами поруч, хто віддав своє життя за нашу країну, правду і свободу".

"Різдво – це велике свято надії та віри. Віри у перемогу світла над темрявою. Добра над злом. Я дякую кожному захиснику, кожній захисниці, хто бореться й наближає нашу Перемогу! Христос народився! Славімо Його!", – наголосив Залужний.

Фото: Фейсбук /Залужний

Володимир Зеленський також привітав українців зі святом, зазначивши, що Різдво в часи повномасштабної війни має інший присмак.

Як повідомляв Рубрика, цього року в Україні вперше офіційно відзначатимуть Різдво 25 грудня. Православна церква України в липні затвердила перехід на новоюліанський календар, зауваживши, що прийняття нового календарного стиля чи збереження старого залишається правом релігійних громад і монастирів.

Пізніше Верховна Рада ухвалила закон про зміну дат державних свят, згідно з яким 7 січня, коли відзначається Різдво за юліанським календарем, більше не є святковим і неробочим днем. Натомість 25 грудня залишається офіційно святковим.

Після переходу на новий календар віряни будуть відзначати деякі свята за новоюліанським стилем в інші дати. Зокрема:

  • День святого Миколая будуть святкувати 6 грудня замість 19 грудня;
  • Різдво – 25 грудня замість 7 січня;
  • Собор Пресвятої Богородиці – 26 грудня замість 8 січня;
  • День преподобної Меланії (в народі Щедрий вечір, Маланки) – 31 грудня замість 13 січня;
  • Хрещення Господнє – 6 січня замість 19 січня;
  • Стрітення Господнє – 2 лютого замість 15 лютого.

Як повідомлялося, 24 березня 2022 року набув чинності закон "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану", яким на період воєнного стану скасовуються норми, згідно з якими працівники мали право на скорочений робочий день напередодні святкових, неробочих та вихідних днів, а також додаткові вихідні у святкові дні та неробочі дні.

24 грудня на Святвечір та 25 грудня на Різдво громадяни України зможуть дивитися трансляції богослужінь українських церков онлайн.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: