fbpx
Сьогодні
18:41 23 Гру 2023

Високопосадовця Міноборони, якого підозрюють у розкраданні 1,5 млрд грн, взяли під варту

Суд обрав запобіжний захід керівнику Головного управління Міністерства оборони, якого підозрюють у розкраданні 1,5 млрд гривень, — тримання під вартою без права внесення застави до 19 лютого 2024 року.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс генерального прокурора.

За даним слідства, у грудні 2022 року підозрюваний підписав договір зі спецекспортером на придбання партії артилерійських снарядів для Збройних сил України. Однак гроші на рахунок компанії тоді не перераховувалися, оскільки продукція не була поставлена.

Згодом новостворена Агенція оборонних закупівель Міноборони уклала новий контракт на постачання цих снарядів зі спецекспортером, але на значно вигідніших умовах — нижчою вартістю та коротшими термінами доставки. Новий договір, на відміну від попереднього, також передбачав придбання боєприпасів без посередників.

Попри це, як зазначають правоохоронці, посадовець безпідставно продовжив дію попереднього договору. Тож на рахунки афілійованої іноземної фірми-посередника перерахували майже 1,5 млрд грн, що на 130 млн грн перевищило вартість продукції за прямим договором з виробником.

Правоохоронці заявили, що під час обшуків за місцями роботи та проживання посадовця виявили документи, які підтверджують незаконну діяльність.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що Служба безпеки у взаємодії та за сприяння Міністра оборони України ліквідувала корупційну схему придбання боєприпасів для ЗСУ на майже 1,5 млрд грн. У результаті комплексних заходів у Києві затримано керівника одного з Головних управлінь Міноборони, який причетний до оборудки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: