fbpx
Сьогодні
21:55 17 Гру 2023

USAID модернізує системи освітлення на автомобільних кордонах Волині та Закарпаття: у чому рішення

English version here

Фото: xtra.net

Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) 6 грудня  розпочав модернізацію систем освітлення на ключових пунктах перетину на кордоні з Польщею та Словаччиною із заміною та встановленням 479 світлодіодних світильників.

Про це пише Рубрика з посиланням на Фейсбук USAID "Економічна підтримка України".

У чому проблема?

Пункти пропуску із сусідніми Польщею та Словаччиною є важливими експортними воротами України та мають стратегічне значення в експортній логістиці країни.

Своєчасні та суттєві оновлення, такі як ці системи освітлення, покращують загальну функціональність інфраструктури ППК. Тому такі оновлення є важливими для забезпечення безперебійного потоку вантажів з України, що гарантує експорт зерна.

Фото: Фейсбук / USAID "Економічна підтримка України"

"Пункти пропуску стали стратегічно важливим напрямом розвитку, підтримки експорту та імпорту, зокрема й нашої зброї. З початком війни закрилася частина кордону, фактично закриті порти. Одночасно ми зробили величезний ривок в бік євроінтеграції. Дякуємо партнерам за допомогу. Зі свого боку розпочали впроваджувати зміни на пунктах пропуску, які підвищать комфорт для користувачів", – говорить Mustafa Nayyem – голова Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Яке рішення?

На початку грудня із заміною та встановленням 479 світлодіодних світильників Проєкт USAID "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) розпочав модернізацію систем освітлення на ключових пунктах перетину на кордоні з Польщею та Словаччиною.

Робити триватимуть протягом грудня та початку січня.

"Модернізація пунктів перетину кордону (ППК) – важлива складова посилення експортно-логістичної інфраструктури загалом. Особливо важливими для нас є саме пункти на кордоні з Польщею та Словаччиною. Два ППК, на яких зараз ведуться роботи, – входять до дев'яти пуктів перетину, де Проєкт USAID проведе швидку модернізацію. Нові системи освітлення покращать роботу пунктів і суттєво допоможуть безперебійному руху через них", – коментує Alexander Kubrakov віце-прем'єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Як це працює?

Ці два пункти перетину кордону (ППК) одні з дев'яти першочергових ППК, на яких Проєкт USAID проводить зміцнення експортно-логістичної інфраструктури України шляхом швидкої модернізації, щоб підвищити ефективність роботи, включаючи порти, залізницю та автомобільний транспорт.

"Кожен крок у модернізації інфраструктури України відкриває нові горизонти для її економічного розвитку та міжнародної інтеграції. Систематичне оновлення ключових пунктів перетину кордону не лише підсилює експортну потужність України, але і є символом стійкості та прогресу перед викликами. Ці зусилля забезпечують не тільки світлішу дорогу для транспорту, але й світліше майбутнє для країни" – каже директор Проєкт USAID "Економічна підтримка України" Тімоті Мадіган.

У 2023-2026 роках USAID у рамках Проєкту "Економічна підтримка України" (Проєкт USAID) виділить 115 мільйонів доларів США на підтримку Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України (Держвідновлення), "Укрзалізниці" (УЗ) та Державної митної служби з метою модернізації пунктів перетину кордону (ППК) для покращення обсягів торгівлі та експорту зерна.

Зазначимо, що Проєкт USAID працює над модернізацією пунктів перетину кордону для:

  • підвищення операційної ефективності,
  • покращення логістики перевезень вантажів,
  • збільшення обсягів торгівлі,
  • експорту зернових та транспортних потоків в цілому.

Так, 6 грудня проєкт USAID "Економічна підтримка України" доставив та встановив генератор потужністю 50 кВт на залізничному пункті перетину кордону (ППК) у Волинській області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: