fbpx
Сьогодні
14:59 16 Гру 2023

Президент Аргентини провів останній розіграш своєї зарплати депутата в ефірі Instagram

Фото: Ігор Вагнер/dpa/picture alliance

Під час прямої відеотрансляції в Instagram новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей провів розіграш своєї останньої місячної зарплати на посаді народного депутата.

Про це повідомляє Associated Press.

Як розповідає видання, в ефірі президент продемонстрував свій офіс та розіграв 2,1 млн аргентинських песо (близько 2,5 тисячі доларів).

Мілей відзначив, це був останній розіграш, оскільки він "знайшов собі іншу роботу".

Переможцем стала жінка, на ім'я Вероніка Гомес. Зокрема розіграш в офісі президента контролював нотаріус.

Як розповідає видання, під час своєї депутатської кампанії Мілей обіцяв, що розігруватиме щомісячну зарплату, аби виділитись з політичної касти, яку він звинувачував в постійних привілеях.

"Під час моєї кампанії в народні депутати я пообіцяв пожертвувати свою зарплату… і так само як я дотримав своє слово у ролі депутата, я триматиму своє слово в ролі президента", – заявив Мілей.

Що відомо про президента Аргентини та візит Зеленського в південноамериканську країну

Нагадаємо, наприкінці листопада в Аргентині відбулися президентські вибори, на яких переміг зірка TikTok та прихильник США Хав'єр Мілей. Після цього український лідер провів телефонну розмову з новообраним Президентом Аргентини Хав'єром Мілеєм.

Аргентинський лідер запропонував українському лідеру Володимиру Зеленському провести в його країні саміт з державами Латинської Америки щодо досягнення миру в Україні.

Також український Глава був запрошений на інавгурацію президента Аргентини, яка проходить 10 грудня.

Зауважимо, дорогою до Аргентини Зеленський встиг зустрітися з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде. Це перша зустріч лідерів в історії двосторонніх відносин між країнами.

Також повідомлялось, що Президент України Володимир Зеленський перебуваючи в Буенос-Айресі провів низку важливих для нашої країни зустрічей.

10 грудня у Національному конгресі Аргентини в Буенос-Айресі відбулася інавгурація новообраного президента Хав'єра Мілея, на заході був присутній Президент України Володимир Зеленський.

Аргентинські ЗМІ писали напередодні, що Зеленський стане один з найвпливовіших гостей, запрошених на інавгурацію.

Володимир Зеленський у межах заходів з нагоди інавгурації новобраного президента Аргентинської Республіки Хав'єра Мілея провів з ним зустріч у Буенос-Айресі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: