fbpx
Сьогодні
10:39 12 Гру 2023

Данілов пояснив причини чому надії України на контрнаступ не виправдались

Фото: Голос Америки

Щодо контрнаступу сподівання України не виправдалися. Проте, це не означає, що перемога буде не на нашому боці.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, інформує Рубрика з посиланням на ВВС.

"У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна швидше закінчилася. Були надії, але вони не справдилися. Те, що ми два роки захищаємо свою країну – це вже велика перемога", – сказав Секретар РНБО.

Данілов зазначив, що українці були надто оптимістичними.

"Люди інколи помиляються. Не можна все життя бути відмінником", – сказав він.

Секретар РНБО зауважив, що наразі ситуація на фронті "дуже складна", а старі підручники з війни, в тому числі НАТО – "треба відправити назад в архіви".

"Не було війни, подібної до тієї, яку ми маємо в нашій країні – ні у 20, ні у 21 столітті", – підкреслив він.

Водночас Данілов відмовився говорити, коли з'явиться новий поштовх до звільнення тимчасово окупованих територій.

"Я можу точно сказати, що ми не зупинимося. Ми продовжимо боротьбу за нашу свободу та незалежність", – підсумував він.

Контрнаступ ЗСУ

Українські військові активізували цього літа наступальні дії на півдні та південному сході країни.

При цьому на тлі значно приділеної уваги цій темі деякі західні політики та у ЗМІ вже називали контрнаступ ЗСУ "повільним".

Зазначимо, що українське військово-політичне керівництво неодноразово відповідало на такі заяви.

Втім, згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що сподівання на швидкий успіх не справдились, а війна натомість зараз переходить на новий етап. Військові називають його "позиційною" війною статичного та виснажливого бою.

Пізніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не досягла бажаних результатів під час літнього контрнаступу ЗСУ, проте наші захисники не відступають.

Ситуація на напрямках фронту

За даними Генштабу, 9 грудня українські Сили оборони на Бахмутському та Авдіївському напрямках відбили 33 атаки ворога, на Мелітопольському напрямку продовжують активними діями завдавати ворогу втрат й виснажувати їх вздовж всієї лінії фронту.

Варто зазначити, що на Авдіївському напрямку російські загарбники зосередили понад 40 тисяч військових. Щодобово ворог втрачає по 300-400 оккупантів.

На сьогодні у складних погодних умовах російські загарбники посилюють наступи та намагаються перехопити ініціативу до президентських виборів у російській федерації: своєю чергою ЗСУ закріплюються на позиціях, де вони не ведуть контрнаступів.

Загалом минулої доби, 9 грудня, Сили оборони ліквідували 700 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 339 тисяч солдатів. 

Окрім того, російсько-окупаційні війська на півдні нашої країни продовжують зміцнювати фортифікаційне обладнання позицій та підтягують резерви й спостерігають за діями наших захисників на правому березі Дніпра.

За словами Командувача Сухопутних військ Збройних сил Олександра Сирського, ситуація на східному напрямку фронту на сьогодні є складною, окупаційні війська наступають на всій лінії боєзіткнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: