fbpx
Сьогодні
Фото 16:20 11 Гру 2023

Компанія BGV та Житомирська політехніка розпочинають спільну акселераційну програму підтримки технологічних стартапів

English version here

У Державному університеті «Житомирська політехніка» відбулася презентація акселераційної програми для хардверних стартапів BGV HARDWARE ACCELERAROR (стартапи з розробки конкретних технічних рішень та фізичних продуктів).

Спонсором і партнером програми виступає інвестиційна група BGV Group Management. Ініціативу підтримали також Ukrainian Startup Fund та відкрите об'єднання  гравців технологічної екосистеми Techosystem. Мета акселератору — це пошук та залучення талановитих інженерів, а також створення в Україні сучасних інноваційних продуктів для розвитку технологічних бізнесів за напрямами: автоматизовані виробництва, робототехніка та інтернет речей, автомобільна промисловість, медичні технології, дрони, екотехнології, енергетика та інші. Акселераційна програма проходитиме на базі Житомирської політехніки і включатиме як сильну освітню частину, так і широку практичну складову для учасників.

Компанія BGV та Житомирська політехніка розпочинають

«Передусім, ми ставимо собі за мету, аби талановитий бізнес залишався в Україні. Для нас важливо, щоб ідеї, стартапи, за підтримки BGV та інших гравців галузі, перетворювалися у кінцевому результаті на промислове виробництво, яке матиме обладнання, власні технології, склади, логістику, а головне – клієнтів. Для цього група BGV Геннадія Буткевича допомагає Житомирській політехніці за кількома напрямами. По-перше, ми закупили обладнання нового покоління, яке дозволить лабораторії переводити складні технічні ідеї у механізми, які працюють. По-друге, ми допомагаємо командам-учасникам акселератора фінансово, адже вони приходять з ідеями, але потребують інвестицій для придбання додаткових матеріалів у процесі створення власних механізмів. Йдеться про суми до 3000 євро на кожну команду. І по-третє, команда BGV як одна із провідних інвестиційних компаній в Україні готова ділитися власними знаннями і досвідом, розвивати стартапи у повноцінні бізнеси», — зазначив Максим Габрійчук, керівник проєктів BGV Group Management.

Компанія BGV та Житомирська політехніка розпочинають

У рамках програми протягом чотирьох місяців 10 відібраних команд-учасників проходитимуть навчання та матимуть доступ до сучасних лабораторій університету з сервісною підтримкою та супроводом технічної команди, матимуть можливість відвідувати лекції та воркшопи від провідних практиків бізнесу у сфері сучасних технологій, отримуватимуть підтримку профільних експертів та менторів програми. Завдяки головному спонсору акселератора — інвестиційній групі BGV — кожна команда-учасник отримає грант у близько 120 тис. грн для закупки необхідних матеріалів та комплектуючих.

Компанія BGV та Житомирська політехніка розпочинають

Після завершення акселераційної програми учасники зможуть продемонструвати експертному журі свої напрацювання, а переможці отримають подальшу фінансову та юридичну підтримку для розвитку стартапу у ринковий бізнес-проєкт. Найкращі проєкти отримають можливість залучити інвестиції від BGV Group Management.

«На базі інноваційного хабу університету ми зосереджуємо наукові дослідження і будемо робити все можливе і необхідне, щоб ці наукові розробки і дослідження переростали в підприємницькі ініціативи, щоб це був бізнес навколо університету. Це один із пріоритетних напрямів, який дозволить університету розвиватися», зазначив Віктор Євдокимов, ректор Житомирської політехніки.

Також у рамках співпраці з Житомирською політехнікою група BGV Геннадія Буткевича, який є головою наглядової ради університету, профінансувала дооснащення лабораторії інноваційного хабу Житомирської політехніки. Зокрема компанія оплатила закупівлю необхідного для навчання та розвитку технологічних проектів сучасного обладнання, такого як:  вертикальний обробний центр, 3D-сканер, згинальна сегментна машина, компресор та стрічкова пилка по металу.

Компанія BGV та Житомирська політехніка розпочинають

Відбір учасників акселераційної програми стартує в лютому 2024 року. Подробиці та новини про ініціативу можна переглянути на офіційному сайті акселератора inhub.ztu.edu.ua/accelerator.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Державний університет «Житомирська політехніка» та інвестиційна компанія BGV Group Management підписали двосторонній договір про співпрацю. Документ передбачає співпрацю за напрямами навчальної, навчально-методичної, науково-дослідної та виховної роботи, а також взаємного обміну досвідом з метою поліпшення якості підготовки фахівців та їх практичного застосування на виробництві.

Компанія BGV та Житомирська політехніка розпочинають

[1] Інтенсивна програма розвитку

[2] Український фонд стартапів створений для розвитку та стимулювання інновацій в Україні

[3] Відкрите обʼєднання гравців технологічної екосистеми з фокусом на продуктові компанії

Компанія BGV та Житомирська політехніка розпочинають Компанія BGV та Житомирська політехніка розпочинають

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: