fbpx
Сьогодні
14:57 09 Гру 2023

Найтитулованіший український баскетбольний клуб знявся з чемпіонату: у чому причина

Фото: ФБУ

Чинний чемпіон України, столичний "Будівельник", листом повідомив Федерацію баскетболу про припинення участі у чемпіонаті.

Про це пише Рубрика, посилаючись на ФБУ.

Як зазначили, причиною такого рішення є "втрата спонсорської підтримки та відсутність власного фінансування та з метою недопущення подальшого поглиблення заборгованості перед гравцями та адміністрацією клубу".

Як відомо, діючий чемпіон України "Будівельник" на цей час займає другу сходинку в турнірній таблиці Суперліги Favbet, маючи 10 перемог в 13 матчах.

Довідка

Будівельник — український баскетбольний клуб з міста Київ, нині виступає в баскетбольній Суперлізі. Команду було створено 1945 року, це найстаріша баскетбольна команда в Україні.

Найтитулованіший баскетбольний клуб Суперліги, вони одинадцять разів ставали чемпіонами національної ліги, і ще п'ять разів завойовували Кубок України.

Найбільше досягнення в єврокубках — 1/2 фіналу Єврокубку в сезоні 2012/13.

До повномасштабного вторгнення свої виступи в центральних поєдинках ліги та в євротурнірах команда проводила на арені Палацу Спорту, який може вмістити 7,000 глядачів. У сезоні 2023/24 команда мала виступати в залі GymmaxxArena.

Нагадаємо, що збірна України завершила виступи на Іграх нескорених-2023, що відбулися в німецькому Дюссельдорфі. На змаганнях наша збірна завоювала 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: