fbpx
Сьогодні
16:18 07 Гру 2023

На благодійність планують витратити частину святкового бюджету майже 70% українців, - опитування

English version here

Фото: З відкритих джерел

Частину свого різдвяного та новорічного бюджету на благодійність планують спрямувати 68% опитаних українців: цей показник минулоріч становив 61%.

Про це пише Рубрика, посилаючись на дослідження Deloitte. Ця компанія є глобальною мережею, що надає послуги у сфері аудиту, консалтингу, фінансового консультування тощо.

"68% респондентів (минулого року – 61%) планують спрямувати частину свого різдвяного та новорічного бюджету на благодійність", зазначили у дослідницькій компанії.

Як свідчать результати опитування, 86% з тих, хто планує спрямувати кошти на благодійність, планують направити кошти на допомогу захисникам на передовій.

А 66% українців віддадуть перевагу продавцям, які підтримують ЗСУ і постраждалих від війни цивільних, переказуючи на допомогу частину коштів із кожної покупки.

Зазначимо також, що більша частина українців (59%) не планує відмовлятися від святкових покупок. Але цей показник дещо менший, якщо порівняти з минулим роком (61%).

Окрім того, як повідомили фахівці:

  • 63% покупців принципово не купують товари у продавців/виробників, які не залишили ринок країни-агресорки,
  • 22% не знають, як перевірити, чи залишив продавець/виробник товару ринок рф.

Дослідження проводили методом онлайн-опитування за квотованою вибіркою, яка відповідає соціально-демографічному портрету населення України. В опитуванні взяла участь понад тисяча респондентів з усіх регіонів України (за винятком тимчасово окупованих територій), а також українці, які перебувають за кордоном.

Загалом станом на квітень українці донейтили на Збройні сили України 1525 гривень у середньому, що вдвічі менше, ніж минулого року.

Нагадаємо, що Анатолій Берчанов з Харкова разом з однодумцями та за сприяння компанії N-iX, розробив застосунок Donatta для донатів в формі гри українським захисникам.

Окрім того, у прикарпатському місті Долина оголосили безпрецедентну акцію – "Задонатив – свари", яка дає можливість публічно критикувати, висварити чи зганьбити очільника міста в мережі, при цьому потрібно прикріпити до лайки донат на дрон для захисників.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: