fbpx
Сьогодні
10:53 06 Гру 2023

У Полтаві сталося масове отруєння студентів: у лікарні перебувають майже 3 десятки людей

Фото: oxford-med

У Полтаві зафіксовано масове отруєння студентів інституту НЮУ імені Ярослава Мудрого: протягом ночі шпиталізували 27 людей.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Полтавської обласної військової адміністрації Філіпа Проніна.

Як розповів очільник області, за попередньою інформацією, протягом ночі з отруєнням госпіталізували 27 студентів Полтавського юридичного інституту НЮУ імені Ярослава Мудрого.

За попередньою оцінкою, вони, ймовірно, харчувалися в їдальні Полтавської політехніки імені Юрія Кондратюка.

У лікарні підтвердився спалах гострої кишкової інфекції.

"Причини інциденту нині встановлюють. Створена профільна комісія, на місцях працюють фахівці Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб і поліція. Розпочато епідеміологічне розслідування. Також перевіряють їдальню", наголосив голова ОВА.

Нагадаємо, що у вересні близько пів сотні курсантів одного з одеських ліцеїв госпіталізували з отруєнням. Як повідомили у поліції Одеської області, всі потерпілі – неповнолітні.

Довідка

Харчове отруєння – це захворювання, викликане вживанням зараженої їжі. Інфекційні організми, включаючи бактерії, віруси та паразити є найбільш поширеними причинами харчових отруєнь.

Перші ознаки харчового отруєння зазвичай з'являються раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, біль у животі, здуття живота, нудота, діарея.

Що робити, щоб не сталося харчового отруєння

Мийте руки

Обов'язково ретельно мийте руки з милом перед приготуванням їжі та перед її вживанням. Брудні руки є однією з найбільш поширених причин харчових отруєнь та появи небезпечних хвороб та станів.

Не їжте продукти, в яких закінчився термін придатності до споживання

Навіть якщо ця їжа нормально виглядає та пахне. Терміни придатності визначають та вказують на основі відповідних наукових тестів, які показують, через який період в упакованій їжі почнуть паразитувати патогенні мікроорганізми.

Як писала Рубрика, 28 листопада, стало відомо про отруєння Маріанни Буданової. Джерела у розвідці зазначили, що виявлені в її організмі важкі метали ніяк не використовуються в побуті та військовій справі.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: