fbpx
Сьогодні
21:49 06 Гру 2023

Німеччини та ЄІБ нададуть Україні €20 млн на впровадження технологій відновлюваної енергетики: для чого це рішення

English version here

Під час Конференції ООН зі зміни клімату (COP28) Федеральне міністерство економіки та клімату Німеччини (BMWK), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Міністерство відновлення домовилися підписати грант на суму €20 мільйонів для програми "Renewable Energy Solution Programme" («Програма рішень для відновлюваної енергетики»).

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У чому проблема?

Орієнтація на зелену енергетику – стратегічний крок для енергетичної незалежності в цілому. Громадські будівлі споживають значну кількість енергії для освітлення, опалення, охолодження та живлення електропристроїв. Інтеграція відновлюваної енергетики має кілька переваг: безперервність надання послуг, економія коштів, скорочення викидів, підвищення стійкості та зменшення нестабільності цін.

Яке рішення?

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков наголошує, що угода це ще один кроком у співпраці з Європейським інвестиційним банком і урядом Німеччини для зміцнення енергетичної безпеки України на тлі російської війни.

"Разом із нашими партнерами з ЄС ми хочемо підвищити стійкість України, відновити країну, підтримувати громади та міста у більш стійкий та екологічний спосіб, ніж будь-коли раніше», – зазначив Олександр Кубраков.

Яке рішення?

Програма RES розроблена для впровадження енергоефективних рішень у громадських будівлях: школах, лікарнях та дитячих садках. Грантові кошти будуть виділені громадам та містам, що вже отримують фінансування в межах наявних рамкових кредитних угод ЄІБ. Серед них – Програма енергоефективності громадських будівель в Україні (UPBEE) і дві програми з відновлення: Надзвичайна кредитна програма для відновлення України (UERP) і Програма з відновлення України (URP).

Допомога буде надана на забезпечення системами сонячної енергії, геотермальними тепловими насосами, а також пошук рішень для використання енергії біомаси. Отже, програма RES покращить енергетичну автономію громадських будівель і забезпечує їх роботу навіть в умовах відключень електроенергії.

Передбачається, що Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) надаватиме технічну допомогу та консультаційні послуги, необхідні для успішного впровадження програми.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: