fbpx
Сьогодні
Відео 15:44 05 Гру 2023

"Ялинку перемоги" встановлюють в Івано-Франківську

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

В Івано-Франківську, на Вічевому майдані, встановлюють "Ялинку перемоги".

Про це у Фейсбуці повідомляє Департамент освіти і науки Івано-Франківської міської ради, пише Рубрика.

"Сьогодні розпочинаємо встановлення ялинки на Вічевому майдані. Оскільки війна та обстріли не припиняються, прийняли рішення знову встановлювати "Ялинку перемоги"", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цього року, як і в минулому, на ялинку не витратили жодної копійки з бюджету.

"Металевий каркас ялинки у 2022 році зробив колектив Вище професійне училище №21 м.Івано-Франківська. Дизайн ялинки придумали учні закладів освіти громади, вони ж виготовили і іграшки для неї. Долучалися до створення новорічних прикрас і діти військових, які зараз захищають нас, і діти загиблих Героїв", – зауважили в міськраді й додали, що учні профучилища створили для ялинки альтернативне освітлення, тому вона сяятиме навіть при відключенні в місті електроенергії.

"Ялинку перемоги" відкриють 6 грудня, на день св. Миколая.

Раніше мер Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що цього року через війну традиційну головну ялинку міста знову замінить ялинка з дитячих малюнків.

Ялинки в містах України торік

У більшості обласних центрів через війну головну ялинку міста минулого року вирішили не встановлювати. Десь таке рішення ухвалили онлайн-голосуванням, а десь так самостійно вирішила місцева влада.

У різних районах Києва вирішили встановити ялинки, але коштом приватного бізнесу й без "новорічного пафосу", казав міський голова Віталій Кличко.

У центрі Львова теж встановили ялинку. Проте її оздобили скромніше, ніж зазвичай, зокрема використали прикраси з минулих років. Верхівку цього дерева прикрасили стилізованим протитанковим їжаком.

У Харкові торік з міркувань безпеки головну ялинку розмістили в метро. Біля новорічного дерева проводили концерти для дітей.

Також стало відомо, що у Харкові цього року, як і минулого, святкову ялинку встановлять на станції метрополітену.

"Продовжимо цю традицію. Встановимо ялинку, прикрасимо станції та зробимо все, щоб наші діти відчули свято, попри воєнний час", — зазначив міський голова Ігор Терехов.

У міській раді Харкова нагадали, що прикрашають станції метрополітену працівники Центрального парку, використовуючи декорації, що перебувають на балансі комунального підприємства.

Роботи вони планують завершити до початку грудня.

Цьогоріч Рада оборони Києва ухвалила рішення встановити головну ялинку країни цього року, за традицією, на Софійській площі.

А головну ялинку Львова знову прикрасять протитанковим їжаком.

Нагадаємо, у центрі Києва від "Укрпошти" запрацювала Новорічна поштова резиденція, де прийматимуть листи від дітей та дорослих, які хочуть написати Святому Миколаю про свої бажання та мрії.

Також повідомлялось, що волонтери благодійного проєкту "Олені Святого Миколая" для дітей-переселенців, малечі з прифронтових міст і звільнених територій знову збирають подарунки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: