fbpx
Сьогодні
18:26 04 Гру 2023

Умєров зустрівся зі Столтенбергом у Брюсселі: обговорили військові потреби України та ситуацію на фронті

Фото: штаб-квартира НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 4 грудня зустрівся з міністром оборони України Рустемом Умєровим. Генсек наголосив на непохитній підтримці України з боку Альянсу.

Про це йдеться на сайті штаб-квартири НАТО.

«Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив на непохитній підтримці Альянсу на адресу України під час зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим в понеділок (4 грудня 2023 року). Генеральний секретар та міністр Умєров обговорили розвиток подій на полі бою та термінові військові потреби України», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, керівник Альянсу зауважив, що зимові умови ускладнять ведення бойових дій, тож союзники мають намір наростити свою політичну та практичну допомогу Україні у її обороні проти російського вторгнення. Столтенберг підтвердив, що Альянс буде надавати Україні довгострокову допомогу з метою досягнення повної взаємосумісності сил України й НАТО та щоб надалі наблизити Україну до Альянсу.

«Генеральний секретар Столтенберг та міністр Умєров також обговорили шлях України до членства в НАТО та зусилля України у реформах. Столтенберг підтвердив, що Україна стане членом НАТО, коли всі союзники погодяться, і коли всі умови будуть дотримані», – наголошується в інформації.

Як зазначається, переговори між Україною і НАТО сьогодні продовжили обговорення, що відбулося минулої середи під час зустрічі ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Це була вже третя зустріч керівників НАТО та оборонного відомства України.

Як повідомлялося, сьогодні ж міністр оборони України Рустем Умєров провів переговори з керівницею військового відомства Бельгії Людивін Дедондер.

Раніше Рубрика повідомляла, що у Північноатлантичному Альянсі закликали союзників продовжувати підтримку України, бо чим сильнішою вона буде на полі бою, тим кращою буде її позиція.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: