fbpx
Сьогодні
11:45 15 Лис 2023

Окупанти почали готуватися до "виборів" путіна на захоплених росією територіях, - голова Мелітополя

Фото: рІА Новини

В окупованій частині Запорізької області росіяни розпочали підготовку до так званих "виборів президента росії".

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву міського голови Мелітополя Івана Федорова під час ефіру "Суспільне. Спротив"

"Вони починають утворювати комісії, агітаційні групи до "виборів" у РФ. Їхня мета – зняти пропагандистське кіно про те, що начебто відбулося голосування.

Зараз вони роблять переоблік всіх, хто проживає у Бердянську, Мелітополі й інших населених пунктах. Запишуть всіх, що проголосували "за", але це точно не буде відповідати дійсності", розповів очільник міста.

Як запевнив Федоров, місцеві жителі масово відмовляються співпрацювати з рф.

"Місцевих мало, росіяни завозять десятки тисяч російських чиновників, вчителів, прокурорів, поліцейських. Саме з цих людей і формуватимуть комісії. Палітра різна. Привозять навіть із Сибіру. Привозять з Дагестану людей, які ледве розмовляють російською", зазначив чиновник.

Довідка

Нагадаємо, що президентські вибори в росії мають відбутися в березні 2024 року. Їхньої точної дати ще не призначено, це має зробити їхній парламент у грудні.

Напередодні путін затвердив правки до російського законодавства, які передбачають можливість проведення "виборів президента" на територіях, де Кремль ввів "воєнний стан", тобто в окупованих Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України.

Окрім того, у британській розвідці зазначили, що володимир путін почав активізуватися у публічному полі перед початком виборчої кампанії. Кремлівські політтехнологи намагаються представити його "патріотичним" кандидатом. Ймовірно, він висуне свою кандидатуру до кінця 2023 року.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що володимир путін вирішив балотуватися на березневих президентських виборах, що дозволить йому залишатися при владі як мінімум до 2030 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: