fbpx
Сьогодні
16:31 24 Лис 2023

Столичні екологи просять поради у киян щодо створення зеленої стіни: у чому рішення

Живі зелені стіни

Фото: facebook/oleksandr.voznyy

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний збирає пропозиції містян щодо створення стіни з квітів та рослин.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на допис у Фейсбуці.

У чому проблема?

До Департаменту звернулася одна шведська компанія, лідер скандинавського ринку зі створення "живих" стін, з пропозицією допомогти Києву створити таку стіну.

"Керівник компанії дуже вболіває за Україну і хоче таким чином підтримати український дух незламності. Важливо, що всі витрати з облаштування "зеленої" стіни меценат візьме на себе, тому жодної копійки з бюджету Києва на реалізацію проєкту не буде витрачено", – додає Олександр.

Яке рішення?

Наразі Департамент обирає ідеальне місце для такої стіни та потребує поради містян.

У пріоритеті — локація в центральних районах, до якої відкритий усім доступ. Також будівля не повинна бути пам'яткою архітектури, а стіна має витримувати велике навантаження: 100 кг на м².

Як це працює?

Проєкт планують реалізувати у 2024 році. Свої пропозиції просять писати в коментарях у Фейсбуці. Необхідно вказати адресу бажаного місця та фото.

Живі зелені стіни

Фото: facebook/oleksandr.voznyy

Довідка

Живі зелені стіни – це надійний спосіб підвищити візуальну привабливість споруди, покращити якість повітря та підвищити рівень екологічності та енергозбереження. Багато людей повідомляють, що наявність живої стіни допомагає підвищити продуктивність і креативність під час роботи з дому або офісу, а також покращує їхнє самопочуття.

Жива стіна пропонує багато життєво важливих переваг для створення фітокомпозицій та покращення місцевої екології, особливо в районах, де можливість створення природних зелених насаджень обмежена. Доступ до природи життєво необхідний як для нашого фізичного, так і для психічного здоров'я, а також для здоров'я планети, і все ж на міські райони припадає близько 70-90% людської діяльності, незважаючи на те, що вони охоплюють лише 2-4% території світу. Тому новим викликом для дизайнерів та архітекторів стає необхідність урізноманітнити існуючі міські ландшафти, знайшовши більше можливостей для покращення зеленої інфраструктури, а створення живої стіни — це дуже ефективний спосіб покращити біологічне різноманяття рослин в містах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: