fbpx
Сьогодні
Відео 11:17 21 Лис 2023

Посол ЄС Матернова з Майдану привітала українців з десятою річницею Революції Гідності

Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова. Фото: скриншот відео

Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова з Майдану привітала українців з десятою річницею Революції Гідності й запевнила, що Європейський Союз буде з Україною на кожному кроці на шляху до повноправного членства в ЄС.

Про це йдеться у відеозверненні Матернової, оприлюдненому в соцмережі Х, повідомляє Рубрика.

Вона зазначила, що Помаранчева революція і Революція Гідності символізують віхи у розбудові української нації та відданість її європейському вибору.

"Сьогодні – десята річниця Революції Гідності, і боротьба за майбутнє України триває. Своєю збройною агресією понад дев'ять років тому та повномасштабним вторгненням у 2022 році Росія спробувала позбавити вас вашого європейського вибору, змусити замовкнути ваші голоси, вкрасти вашу свободу. Але Україна за ці роки досягла величезного прогресу", – сказала посол ЄС.

У цьому контексті вона нагадала, що сьогодні Україна є країною-кандидатом, а на початку цього місяця Європейська комісія рекомендувала розпочати переговори про вступ до ЄС.

"Європейський Союз залишається поруч з вами. Тож сьогодні наше спільне бачення ближче, ніж будь-коли раніше: заможна, вільна, сильна Україна, повноправний член європейської родини. Ми будемо з Україною на кожному кроці цього шляху", – запевнила дипломат.

В Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи. Його встановлено указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Євромайдан, що почався рівно 10 років тому, став великим поштовхом для активної частини українського суспільства. Під час протестних акцій виникло чимало громадських ініціатив, багато з яких дуже важливі й потрібні до сьогодні. "Рубрика" розповідає про три з них: правозахисну, освітню та кінематографічну. Читайте докладніше в статті "10 років розвитку громадянськості: як нині працюють ініціативи, народжені на Майдані Гідності".

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: