fbpx
Сьогодні
Фото 14:59 20 Лис 2023

У Празі запрацював український "Паспортний сервіс": для чого це рішення

Фото: Укрінформ

Державне підприємство «Документ» відкрило в столиці Чеської Республіки новий центр «Паспортний сервіс», який зможе обслуговувати до 500 українців на день.

Про церемонію відкриття, яка відбулася 20 листопада, розповідає Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

У чому проблема?

Понад 8 млн українців змушені були шукати притулку за кордоном. Але держава піклується про своїх громадян і завжди їм допомагає, не лишаючи на самоті.

За поданням Державної міграційної служби Кабінет міністрів України схвалив постанову, яка «започаткувала революційний проєкт – відкриття паспортних сервісів за кордоном», зазначив речник ДП «Документ» Володимир Поліщук. Це дозволить українцям, які перебувають за кордоном, подати заявку на виготовлення українських паспортів (внутрішнього та закордонного), а згодом і на оформлення посвідчень водія.

Яке рішення?

Десять співробітників почали працювати в Чехії у березні 2023 року на мобільних комплексах – спеціально обладнаних автобусах, які працювали як пересувні станції. На початку було шість станцій, які оформили з того часу документи понад 27 тисячам громадян. Про це зазначила під час відкриття директорка відокремленого підрозділу ДП «Документ» у ЧР Анастасія Кузмицька. Вона подякувала дипломатам за всебічну допомогу в налагодженні роботи, а також колективу за докладені зусилля.

У Празі запрацював український

Фото: Укрінформ

Як це працює?

З жовтня штат сервісу був збільшений до 26 людей, і відтепер вони обслуговуватимуть громадян в обладнаному приміщенні з 13 вікнами прийому та чотирма вікнами видачі документів, зокрема паспортів і водійських прав. Пропускна спроможність центру – до 500 людей на день.Тимчасовий повірений у справах України в Чеській Республіці Віталій Усатий на церемонії відкриття висловив переконання, що центр, обладнаний за найсучаснішими стандартами, стане великими помічником у наданні якісних послуг громадянам України, яких наразі у ЧР понад пів мільйона.

Центр «Паспортний сервіс» у Празі працюватиме з понеділка до суботи з 9:00 до 18:00 без перерви. Він став 12-м подібним у Європі та другим за розміром після берлінського.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: