fbpx
Сьогодні
Відео 12:40 17 Лис 2023

У новій кампанії Club 4 Paws закликав не дарувати тварин на свята: для чого це рішення

Кішка Ліра і пес Гінтокі — домашні улюбленці Олександри Ярликової

Бренд Club 4 Paws від українського виробника кормів для котів і собак Kormotech у травні 2022 року запустив проєкт відповідальної адопції Look 4 Paws. У новій кампанії Club 4 Paws закликав не дарувати тварин на свята.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Звідки ж беруться безпритульні тварини?  Відповідь начебто, зрозуміла – цуценята та котенята народжуються на вулиці від безпритульних собак та кішок.

З цим важко не погодитись, проте це лише частина відповіді. Господарі позбавляються від своїх, раніше улюбленців, яких завели, не подумавши як слід.

Дитині закортіло мати собаку – пухнастий колобок виріс, потребує уваги, прогулянок, а виявляється, що дитина не готова, а дорослі не мають часу. Добре, якщо люди підійдуть до ситуації відповідально і будуть шукати нових господарів.

Але часто тварина опиняється на вулиці, поповнюючи ряди безпритульників.

Отже, безпритульні тварини не з'являються із повітря, за їх появою на вулицях завжди стоїть людська легковажність чи безвідповідальність.

Яке рішення?

У травні 2022 року  бренд Club 4 Paws від українського виробника кормів для котів і собак Kormotech запустив проєкт відповідальної адопції Look 4 Paws.

Проєкт прицільно працює з притулками, допомагаючи прилаштовувати тварин, і збільшує кількість відповідальних опікунів через поширення корисної інформації.

У межах Look 4 Paws бренд запустив передноворічну кампанію-нагадування про те, що тварина — це не подарунок, не тільки на Різдво, а й на будь-яке свято.

Фото: скриншот відео

Як це працює?

"Важливо не лише займатись прилаштуванням, а й усувати першопричини безпритульності. Саме цьому присвячена національна кампанія бренду Club 4 Paws "На жодне свято, тварина — не подарунок", — розповідає бренд-менеджерка Club 4 Paws Галина Цегелик. — Завдяки поширенню інформації про цю проблему ми зменшуємо бажання дарувати тварину без попереднього ретельного обдумування та заохочуємо зважувати всі за і проти".

Спільно з Club 4 Paws над креативним концептом кампанії працювали [isdgroup] та Panic Studio.

"На перший погляд, жест дарування котика чи песика може здатися невинним та навіть зворушливим. Проте не кожен, хто отримує домашнього улюбленця в подарунок, готовий до відповідальності. В результаті це збільшує ймовірність того, що тварини опиняються на вулиці чи в притулку", — розповідає Сергій Пронькін, керівник проєктів креативної агенціі [isdgroup].

Нагадаємо, фактично масова евтаназія тварин заборонена з 2021 року. А проте й досі є випадки, коли цю заборону намагаються порушити. "Рубрика" в статті " Чому в Україні досі існує масова евтаназія тварин та як протидіяти незаконному умертвінню бродячих котів і собак?" розповідає, що робити й до чого апелювати в такому разі.

Також Рубрика повідомляла, що до Дня безпритульних тварин фахівці КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" запустили чат-бот TinPet, який допоможе обрати домашнього улюбленця з притулку для потенційних господарів.

Зазначається, що над проєктом працювали представники комунального підприємства "Київська міська лікарня ветеринарної медицини". Завдяки чат-боту притулки для тварин зможуть поширювати інформацію про своїх підопічних, що спростить прилаштування тварин.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: