fbpx
Сьогодні
Новини компаній 11:17 14 Лис 2023

Директорка Благодійного фонду BGV поділилася досвідом співпраці з органами місцевого самоврядування на Другому форумі громад Житомирської області

English version here

BGV Charity Fund

Голова фонду BGV Поліна Алдошина взяла участь у Другому форумі громад Житомирської області «Спроможне врядування на шляху до Європейського союзу», що відбувся у Хорошеві.  

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

У своєму виступі директорка фонду розповіла про досвід співпраці команди з органами місцевого самоврядування під час війни в Україні. І наголосила, наскільки важливою є активність місцевих громад. Зокрема вони мають бути максимально залучені до описів проєктів, адже на місцях завжди видніше, куди насамперед потрібно спрямовувати ресурси. Чітке формування потреб, обґрунтування їх важливості, оформлене як запит від офіційних органів місцевого самоврядування, — значно збільшують шанси на швидке отримання допомоги. За рік широкомасштабної війни фонд залучив допомоги для Житомирщини на загальну суму 38 мільйонів гривень.

Саме завдяки ефективній співпраці з органами місцевого самоврядування у перший рік роботи  вдалося  реалізувати низку соціальних проєктів: це і "Важливий кожен", у межах якого було передано 30 тисяч продуктових наборів для жителів регіону віком від 70 років; і 1600 наборів для новонароджених спільно з німецькими партнерами. У цьому переліку також і гуманітарна допомога обласному перинатальному центру, новорічні подарунки для  дітей із соціально вразливих категорій та сімей ВПО; адресна допомога дошкільним закладам, геріатричним пансіонатам, і, звісно ж, підтримка наших неймовірних захисників.

Директорка BGV Charity Fund Поліна Алдошина

Фото: BGV Charity Fund

«Команда фонду BGV має успішні кейси щодо залучення коштів іноземних донорів для різних нагальних потреб у житомирському регіоні. Ми працюємо переважно з поданням звернень на міжнародні гранти. І отримуємо цільову допомогу, яка надається конкретною інституцією: урядом або міжнародною організацією. Робота з грантами — це дієвий інструмент залучення допомоги, що потребує часу й фахового та ґрунтовного підходу, який варто і потрібно використовувати. Досвід роботи команди фонду, отриманий за понад рік війни, дозволяє рекомендувати всім громадам більш детально і глибоко починати працювати із цим напрямом» — наголосила керівниця.

На  заході окрім представників місцевої влади регіону також були присутні іноземні гості: мер Таллінна Міхаїл Килварт  з делегацією, які є партнерами Благодійного фонду BGV і систематично допомагають Житомирщині від початку повномасштабного вторгнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: