fbpx
Сьогодні
20:46 13 Лис 2023

Зеленський подякував президенту Румунії за відкриття центру підготовки пілотів F-16

Фото: ОПУ

Відкриття в Румунії центру підготовки пілотів F-16 є важливим практичним внеском в авіаційну коаліцію. Там навчатимуть українські пілоти.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву Президента України Володимира Зеленського.

"Наші домовленості з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом і прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте втілюються в життя", – йдеться в повідомленні.

Він подякував партнерам за допомогу.

За його словами, відкриття в Румунії центру підготовки пілотів F-16, на базі якого проходитимуть навчання наші льотчики, – це важливий практичний внесок в авіаційну коаліцію.


Відмітимо, що 10 жовтня президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом заявив, що у Румунії відкриють центр з навчання на винищувачах F-16, де українські пілоти будуть опановувати літаки вже у "першій хвилі".

Окрім того, 7 листопада президент Зеленський повідомив, що перші п'ять F-16 для навчання пілотів з України, які раніше відправили Нідерланди, вже прибули до навчального центру Румунії.

Як повідомляла Рубрика, у Румунії розпочинаються навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Міністр оборони Румунії Анджел Тилвар разом із нідерландською колегою Кайсою Оллонгрен 13 листопада відкривають Європейський навчальний центр винищувачів F-16 на військово-повітряній базі Фетешті, де пройдуть навчання пілотів із України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: