fbpx
Сьогодні
19:29 13 Лис 2023

Гуменюк прокоментувала заяви російських ЗМІ про "перегрупування" окупантів на Херсонщині

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Інформаційні вкиди російських ЗМІ про перегрупування військ на Херсонщині – це теж елементи ведення бойових дій.

Про це керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Рубрика.

"Херсонщина для росіян з початку повномасштабного вторгнення була зоною прийняття непростих рішень. Сьогодні треба розуміти, що такі інформаційні вкиди – це теж елементи ведення бойових дій. Ворог заміряє нашу стійкість, готовність протидіяти і готовність зреагувати на те, як він поводиться. Ми не дозволяємо їм диктувати свої умови, продовжуємо діяти за власним планом", – сказала вона.

Гуменюк відзначила, що українські Сили оборони ведуть бойові дії в різний спосіб. Переважно це контрбатарейна боротьба – українські військові продовжують вибивати росіян з тих позицій, які дозволяють їм поки що обстрілювати правий берег. Також українські захисники продовжують боротьбу, яка спрямована і на знищення авіаційного потенціалу ворога.

За словами керівниці об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь", є ще ряд бойових дій, які не обговорюються саме для того, щоб у ворога була підвищена нервовість, підвищений морально-психологічний розлад.

"Такий стан російського війська нас задовольняє", – додала Гуменюк.

Як повідомлялося, російські інформагентства РИА Новости й ТАСС повідомили, що в міністерстві оборони РФ вирішили перекинути війська "на більш вигідні позиції на схід від Дніпра" на Херсонщині. Пізніше вони анулювали ці заяви. У Міністерстві оборони України назвали їх провокацією.

Що відбувається на лівобережжі Херсонської області

Раніше аналітики ISW повідомляли, що українські війська дещо просунулися та відтіснили окупантів на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

У мережі зазначали, що ЗСУ висадилися на лівобережжі Херсонської області. При цьому речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, коментуючи ситуацію на лівобережжі, заявила, що є непогані результати у контрбатарейній боротьбі та "інших методах".

Разом з тим нещодавно в ГУР Міноборони повідомили, що російські окупанти на тимчасово захоплених районах Херсонської області мінують об'єкти критичної інфраструктури. Це може свідчити про плани ворога їхнього знищення при майбутньому відступі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: