fbpx
Сьогодні
20:59 12 Лис 2023

За останні 5 місяців росія пошкодила понад 90 пам’яток архітектури в Одесі

English version here

З липня поточного року внаслідок атак рф постраждали 93 пам'ятки архітектури.

Про це у ході марафону «Єдині новини» повідомив заступник голови Одеської ОВА Олександр Харлов, пише Рубрика.

Харлов зазначив, що в результаті атаки рф 5 листопада пошкоджень зазнали 6 пам'яток архітектури.

«Це, зокрема, Одеський національний художній музей, житлові будинки і корпуси Одеського національного медичного університету, що також є пам'яткою архітектури», – уточнив Харлов.

Щодо цивільної інфраструктури, то лише за одну ніч – з 5 на 6 листопада, внаслідок злочинних дій рф було пошкоджено 33 житлові будинки, ушкодження отримали майже 400 цивільних квартир.

«Ведуться аварійно-відновлювальні роботи. Люди отримують матеріали для тимчасового укриття дверей, вікон – ДСП, плівку та багато іншого. Водо- та газопостачання відновлено протягом доби», – уточнив він.

Підсумовуючи тиждень, що минає, заступник голови ОВА розповів, що рф 4 рази атакувала Одещину ракетами та ударними дронами. Здебільшого ціль ворога – портова та припортова інфраструктура, додав Харлов.

«Що стосується атаки яка мала місце у п'ятницю, то росіяни спочатку атакували Одещину ракетами, після чого запустили ударні безпілотні рони типу «шахед». Ракетами ударили двічі по Одеському району, окупанти поцілили по дачному кооперативу. Постраждало три людини, одна із яких була госпіталізована. Але, завдячуючи нашим медикам, їй була надана необхідна допомога, і її життю наразі нічого не загрожує», – розповів він.

Влада Одещини працює над відновленням пошкоджених об'єктів як в місті, так і в області, інформує Харлов.

«Наприклад влітку росіянами було піддано обстрілу село Чабанське Білгород-Дністровського району. Тоді майже все село, а це – 69 домівок, було ушкоджено. Коштом місцевого, обласного бюджету, а також за допомогою міжнародних партнерів до настання холодів всі домівки без виключення були відновлені. І кілька сімей отримали матеріальну допомогу на придбання нового житла. Щодо Одеси, то, наприклад, відновлення Спасо-Преображенського собору візьмуть на себе італійці, за що ми їм дуже вдячні. Що стосується житлового фонду – постраждалі одесити отримали матеріальну допомогу на ремонт пошкодженого майна з місцевого та державного бюджету, за програмою єВідновлення», – розповів він.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: