fbpx
Сьогодні
18:07 09 Лис 2023

Пішов з життя у віці 76 років засновник видання "Дзеркало тижня" Мостовий

Фото: detector.media

На 77 році життя помер відомий український журналіст Володимир Мостовий, який був засновником та головним редактором відомого тижневика "Дзеркало тижня".

Про це пишуть у "Дзеркалі тижня".

"Сьогодні не стало Володимира Павловича Мостового. На 77-му році життя пішов творець "Дзеркала тижня". Людина, яка 17 років — з 1994-го по 2011-й — відстояла біля керма нашого видання. Яка створила колектив. Заклала моральний кодекс "Дзеркала" і всі 29 років забезпечувала клімат-контроль у нашій професійній родині.

Ми втратили людину, яка мала енциклопедичні знання, унікальне почуття гумору й такту, оптимізм і колосальну віру в Україну. Сьогодні дуже багато хто втратив не лише Вчителя, а й рідну і близьку людину.

Не буде подушечок з орденами. Як журналіст Володимир Павлович не вважав для себе за можливе приймати ласки будь-якої влади. У людини, яка створила перше в Незалежній Україні аналітичне та розслідувальне видання, не буде місця на центральній алеї Байкового кладовища — він залишиться з родиною, в якій завжди черпав сили та віддавав їх Справі, друзям, колегам", зазначили в редакції

Що відомо про Володимира Мостового

Володимир Мостовий народився у 1947 році у Перегонівці Кіровоградської області.

Закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Шевченка, працював у багатьох популярних газетах, серед яких "Вечірній Київ" та "Хрещатик".

А з 1994 року став головним редактором "Дзеркала тижня", та був на цій посаді до 2010 року.

У Мостового була дружина Валентина, біолог, а також залишилося двоє дітей, Юлія та Олексій. Примітно, що обидві пішли стопами батька і теж є журналістами.

Володимир Мостовий

Фото: zn.ua

Дочка Мостового Юлія працювала його заступницею у "Дзеркалі тижня", а після звільнення батька з посади зайняла його крісло головного редактора.

Володимир Мостовий був нагороджений преміями "Керуючий мас-медіа року" та "За свободу та майбутнє засобів масової інформації". Також зауважимо, що за життя він захоплювався нумізматикою (вивченням монет, медалей та грошей).

Прощання відбудеться в суботу о 12:00 у Великому залі київського крематорію за адресою вулиця Байкова, 16

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: