fbpx
Сьогодні
19:58 08 Лис 2023

Зеленський провів телефонну розмову з Президенткою Грузії: говорили про шлях до ЄС та лікування Саакашвілі

Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на telegram-канал Глави держави.

«Провів телефонну розмову з Президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі. Отримав привітання від неї та сам привітав дружній грузинський народ із позитивним оцінюванням Єврокомісією наших зусиль на шляху до Європейського Союзу», – йдеться в повідомленні.

Також Зеленський окремо подякував Грузії за участь її представника в зустрічі радників на Мальті. Окрім цього президент підняв питання доступу громадянина України Михайла Саакашвілі до належних умов лікування.

В кінці жовтня повідомлялося, що стан Михайла Саакашвілі залишається тривожним, хоч і є невеликі поліпшення. Зокрема, у колишнього Президента Грузії покращився сон, і почали зникати кошмари.

Стан здоров'я Саакашвілі

Колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали грузинські правоохоронці ще у жовтні 2021 року. Його звинуватили у "зловживанні владою та переслідуванні політичних опонентів", за що він отримав шість років в'язниці.

З того часу колишній президент Грузії вісім разів оголошував голодування. На цьому тлі його стан здоров'я значно погіршився. Нещодавно Саакашвілі був присутнім на судовому засіданні в онлайн-форматі. Там він показав, наскільки сильно схуд.

Після цього президент України Володимир Зеленський віддав розпорядження Міністерству закордонних справ викликати грузинського посла на килим. Пізніше дипломата відправили до Тбілісі, йому порадили провести консультації з владою.

Нещодавно група фахівців та експертів здійснила черговий візит до клініки "Вівамед" з метою оцінити стан третього президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: