fbpx
Сьогодні
19:24 06 Лис 2023

Українським біженцям в Ірландії планують скоротити виплати: навіщо це рішення

Уряд Ірландії готує зміни у програмі прихистку, щоб зменшити потік українських біженців. Оплату за житло та скорочення виплат можуть запровадити до кінця року.

Про це заявив прем'єр-міністр Лео Варадкар, повідомляє Рубрика, посилаючись на The Irish Times.

У чому проблема?

За даними уряду, щотижня до Ірландії в'їжджають від 500 до 800 українців, третина з них – після тимчасового захисту в інших європейських країнах. Країна вже надала прихисток близько 100 тисячам втікачів від війни в Україні.

Яке рішення?

Зобов'язання платити за житло та зміну соціальних виплат уряд сподівається запровадити до кінця року. Зазначається, що такий підхід має на меті уповільнити потік людей з України.

"Цифри були дуже великими. Це чинить величезний тиск на розміщення. Нам потрібно вжити заходів, які сповільнять надходження цифр, тому у нас буде більше часу, щоб "наздогнати" розміщення та інші питання", – зазначив прем'єр-міністр.

Як це працює?

Лео Варадкар додав, що українцям і надалі не відмовлятимуть у тимчасовому захисті, але владі є сенс зважати на допомогу, яку надають українцям інші європейські країни – зокрема, не пропонується необмежена кількість житла, яке оплачує держава.

"Ми не можемо закривати очі на те, що у нас є дефіцит житла. Зараз ми знаходимося в ситуації, коли розміщуємо людей у ​​наметах і контейнерах", – наголосив Лео Варадкар.

За даними ірландського уряду, близько 14 тис. українських біженців уже знайшли собі роботу в цій країні, водночас зміни соціальних виплат заохотять людей більше працевлаштовуватися. Зараз щомісячна допомога складає понад 800 євро на людину.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: