fbpx
Сьогодні
13:59 05 Лис 2023

ОК "Південь": росія має можливість випустити одночасно до 56 ракет "Калібр"

Попри те, що російський Чорноморський флот втрачає кораблі. загроза з Чорного моря для України залишається досить високою.

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Спікерка ОК "Південь" зазначила, що ворога не варто недооцінювати. На сьогодні у морі шторм, тому окупанти ховають свої кораблі. Проте росіяни, нехтуючи безпекою, можуть здійснювати пуски ракет прямо з бухт.

"Рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря Генеральний штаб оцінює як високий постійно, а при виході ракетоносіїв на чергування – підвищується", – пояснила речниця.

Гуменюк зазначила, що поки не можна точно встановили, скільки одночасно ракет рф може запустити по Україні. Але, ймовірно, мова йде про 56 крилатих ракет типу "Калібр".

"Фігурувала інформація, що 56 "Калібрів" одночасно готові до запуску. З урахуванням того, що надводні ракетоносії несуть до 8 ракет, підводні – 4, то ми можемо говорити, що на виході спостерігали й до 5 ракетоносіїв. У ворога ще є потенціал і дуже потужний", наголосила вона.

За словами речниці, удари по флоту рф, особливо по кораблях, які ще не встигли ввести в дії, це дуже сильний морально-психологічний удар для росіян.

Що відомо про ракетну атаку по Керчі

Як повідомляла раніше Рубрика, у телеграм-каналах з'явилась інформація, що у тимчасово окупованому Криму на суднобудівному заводі в Керчі є попадання.

Через деякий час цю інформацію підтвердили у СтратКомі. А також "Кримський вітер" повідомив про ураження саме малого ракетного корабля "Аскольд".

Своєю чергою командувач Повітряних Сил ЗСК Микола Олещук зазначив, що там знаходився один із найсучасніших кораблів чф рф – носій крилатих ракет "Калібр.

А вже вранці, 5 листопада, командувач таки підтвердив знищення одного з найновіших російських носіїв "Калібрів".

На світлинах, які оприлюднила американська компанія Planet Labs, можна побачити місце ураження на заводі в тимчасово окупованому місті Керчі півострова Крим, а також військове судно, яке також виглядає пошкодженим.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: