fbpx
Сьогодні
17:00 03 Лис 2023

Основна проблема на півдні – керовані авіабомби противника, – Гуменюк

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

На Південному напрямку для перемоги над ворогом потрібно більше високоточної далекобійної зброї.

Про це зазначила керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у ході брифінгу "Поточна ситуація на Півдні України" у Медіацентрі Україна-Укрінформ пише Рубрика.

"Ми говоримо про потребу далекобійної і високоточної зброї, тому, що на тому березі Дніпра ворог ховається за місцевим населенням. І ми не можемо схибити, намагаючись нищити позиції ворога. Чим більше ми матимемо далекобійної високоточної зброї, тим результативніше буде наша робота", – сказала Гуменюк, відповідаючи на запитання, яка зброя потрібна силам оборони на Південному напрямку, щоб перемогти противника.

За словами речниці, основна проблема на Півдні – це керовані авіабомби противника.

"Нищити їх недоцільно. Нищити потрібно тих, хто їх випускає. Отже, винищувачі, протиракетна і протиповітряна зброя – це основне, що ми потребуємо", – додала вона.

Гуменюк зазначила, що протягом минулої доби на Південному напрямку українські військові знищили 18 ворожих гармат, 14 одиниць бронетехніки й 32 окупантів.

"Основними нашими успіхами є знищення ворожих позицій. Згідно з даними за останню добу, було знищено 18 ворожих крупнокаліберних гармат, дві установки реактивних систем залпового вогню, два танки, бронетранспортер, 14 одиниць автобронетанкової техніки, а також два човни й 32 окупанти. Це непоганий результат за одну бойову добу", – сказала вона.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: