fbpx
Сьогодні
21:48 31 Жов 2023

У США ліквідували схему постачання до рф деталей для військової техніки

Правоохоронні органи у США ліквідували схему з постачання до РФ деталей для військової техніки. Трьох людей уже заарештували.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство юстиції США.

"Учора в Брукліні було розкрито кримінальну справу за обвинуваченням Миколи Гольцева, Салімджона Насриддінова і Христини Пузирєвої у змові та інших обвинуваченнях, пов'язаних із глобальною схемою закупівель від імені російських організацій, що потрапили під санкції, включно з компаніями, пов'язаними з російськими Збройними силами", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що деякі з електронних компонентів та інтегральних схем, відправлених до РФ, були виявлені у зброї, яку росіяни використовували проти України.

Насріддінов, житель Брукліна і подвійний громадянин Росії і Таджикистану, був заарештований сьогодні вранці в Брукліні. Гольцев і Пузирьова були заарештовані сьогодні вранці в готелі на Манхеттені під час поїздки в Нью-Йорк до Насріддінова.

Спеціальний агент, який відповідає за розслідування національної безпеки в Нью-Йорку Іван Дж. Арвело розповів, що протягом року ця злочинна організація ухилялася від санкцій і законів США, зумівши відправити Росії понад 300 партій заборонених товарів на суму близько 10 мільйонів доларів.

"Оголошені сьогодні арешти демонструють нашу постійну увагу до боротьби з незаконними російськими мережами закупівель, особливо з тими, які намагаються придбати секретні американські технології", – сказав помічник міністра торгівлі з експорту Метью С. Аксельрод.

Мін'юст США повідомив, що деякі електронні компоненти та інтегральні схеми тієї самої марки, моделі та номера деталі було виявлено в конфіскованих російських збройових платформах та обладнанні радіорозвідки в Україні, зокрема в:

  • комплексі радіорозвідки "Торн-МДМ";
  • комплексі радіоелектронної боротьби РБ-301Б "Борисоглібськ-2";
  • легкій багатоцільовій керованій ракеті "Виріб 305-Е";
  • бортовому протиракетному комплексі Л370 "Вітебськ";
  • вертольотах Ка-52;
  • безпілотних літальних апаратах "Орлан-10";
  • бойових танках Т-72Б3.

Зазначається, що фігурантам висунуто обвинувачення в масовому ухиленні від санкцій і схемі експортного контролю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: