fbpx
Сьогодні
Відео 21:59 29 Жов 2023

У Флориді під час святкування Гелловіну сталася стрілянина: є загиблі та поранені

Фото: Іstock

Сьогодні, 29 жовтня, американському штаті Флорида під час святкування Гелловіну сталася стрілянина. Усе через конфлікт, який спалахнув між членами "двох угруповань". Двоє людей загинули, ще 18 отримали поранення.

Про це повідомляє CNN, пише Рубрика.

У поліції розповіли, що це сталося після 3 години ночі, коли відвідувачі почали розходитися з барів, де святкували Гелловін, і сотні людей перебували на вулицях.

Влада вважає, що вогонь відкрили щонайменше двоє.

Унаслідок стрілянини відомо про 2 загиблих і 18 поранених.

На відео видно, як люди в гелловінських костюмах гуляють і розмовляють на вулиці, коли раптом лунають постріли.

Люди кидаються тікати, що спричинює тисняву.

Посадовці розповіли, що все почалося із "заворушення або проблеми між двома угрупованнями".

Один чоловік, причетний до інциденту, здався поліції.

Детективи зараз його опитують.

Поліціянти відзначили, що в перестрілку між двома угрупованнями були залучені сотні невинних людей, які стояли на шляху між ними.

За даними Gun Violence Archive, неурядової організації, цього року в Сполучених Штатах зафіксовано понад 500 випадків масової стрілянини.

Водночас стало відомо, що у Чикаго під час вечірки на честь Хелловін вогнепальні поранення отримали 15 людей, двоє з них у критичному стані.

Учасники вечірки розповідали, що бійка виникла на задньому дворі, і одного з учасників попросили піти. Відмовившись це зробити, чоловік нібито почав стріляти.

Підозрюваного чоловіка затримали під час спроби пішки втекти з місця події, повідомляє поліційне управління Чикаго.

Згідно з даними поліції, підозрюваний стрілець мав при собі пістолет, коли його затримали поблизу місця, де була вечірка.

Більше інформації про потерпілих або підозрюваного наразі немає. Поліція Чикаго повідомила, що розслідування триває

Також стрілянина сталася на парковці Вустерського державного університету у Массачусетсі. Одна людина загинула, ще одна — поранена.

Довідка

Хелловін, або Гелловін – святкується в ніч проти 1 листопада. У ХІХ ст. поширилась думка про язичницькі корені цього свята, зокрема про походження його від кельтського Саваня, однак останні дослідження доводять його католицькі корені.

Найгучніше відзначається у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії.

Хоч у цих країнах Хелловін не є державним святом, та за популярністю поступається лише Різдву. В Україні набуває поширення після здобуття незалежності, разом з пожвавленням у світі процесів американізації наприкінці XX ст.

Під час святкування Хелловіну відбувається традиційне випрошування цукерок дітьми, відвідування тематичних костюмованих вечірок, прикрашання оселі та будівель, вирізання ліхтаря з гарбуза, цукрування яблук[en], розведення вогнищ, виловлювання яблук з відра, розігрування, розповідання моторошних оповідок, перегляд фільмів жахів тощо.

Символом свята є ліхтар з гарбуза у вигляді людської голови (Ліхтар Джека).

Нагадаємо, в ніч проти 26 жовтня чоловік влаштував масову стрілянину в місті Льюїстон, в американському штаті Мен. Внаслідок цього загинули щонайменше 22 людини, поранено від 50 до 60 осіб.

Стрілянина в штаті Мен є найбільшою за кількістю жертв серед усіх випадків збройного насильства у країні за поточний рік. Такі дані наводить організація Gun Violence Archive (GVA), яка займається збором інформації про всі інциденти, в яких було задіяно вогнепальну зброю.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: