fbpx
Сьогодні
11:59 30 Жов 2023

Рішення для відбудови: на Київщині за підтримки Швейцарії збудували новий медичний пункт

Фото: decentralization.gov.ua.

У селі Мощун Гостомельської громади у Київській області Швейцарія допомогла збудували новий пункт надання медичної допомоги.

Про це повідомили на сайті "Децентралізація", пише Рубрика.

У чому проблема?

Навесні минулого року село Мощун було полем справжньої битви, в результаті якої українські війська буквально вичавили російських окупантів з цієї території.

Але наслідком цього протистояння стала тотальна руйнація більшості будівель в селі.

Пункт надання медичної допомоги також серйозно постраждав під час бойових дій.

Яке рішення?

Швейцарія допомогла збудували новий пункт надання медичної допомоги у селі Мощун Гостомельської громади у Київській області.

"Наш ФАП був зруйнований, він був непридатний для надання медичних послуг, а люди, які тут жили і які повернулись до своїх домівок, потребували особливої уваги, особливого забезпечення медичними послугами, тому що їхній стан, як фізичний так і психологічний, був не в нормі. Для мене, як для керівника медичного закладу, було основним завданням – створити належні умови для надання медичних послуг, як для мешканців Мощуна, так і для персоналу. І завдяки швейцарським партнерам у нас все вийшло", – поділилась директорка КМП "Гостомельський центр первинної медико-санітарної допомоги" Олена Юзвак під час відкриття закладу.

Олександр Івченко, начальник Гостомельської селищної військової адміністрації, також підкреслив важливість цієї допомоги і подякував швейцарській стороні.

Як це працює?

У межах реалізації проєкту "Відновлення медичної інфраструктури в громадах" у Мощуні замість старого і пошкодженого побудували новий медичний пункт, оснащений сучасним медичним обладнанням.

Це сталося завдяки підтримці Швейцарії.

Відтепер лікарі громади зможуть надавати якісніші медичні послуги та приділяти увагу більшій аудиторії пацієнтів.

Фото: decentralization.gov.ua.

Попит на медичні послуги в Гостомельській громаді великий, тож перші пацієнти з Мощуна потрапили на зустріч до лікаря вже в день відкриття закладу.

У селах Липці та Кам'янка на Харківщині встановили нові модульні клініки первинної медичної допомоги. Проєкт реалізується у рамках партнерства Міністерства охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я, аби попри повномасштабну війну забезпечити пацієнтів безперервним доступом до необхідної медичної допомоги.

Окрім того, українська студія архітектури та дизайну інтер'єрів Martins презентувала проєкт нової школи й дитсадка в Бучі. Будівництво закладів обійдеться у 18 млн євро. До фінансування долучаться литовські інвестори.

Також повідомлялось, що Київська область, яка значно постраждала під час окупації на початку повномасштабної війни, активно долучається до Програми "ВідновиДІМ". Там ремонтують 95 будинків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: