fbpx
Сьогодні
17:01 30 Жов 2023

До портів Одещини тимчасовим коридором прямують два судна

Сьогодні, 30 жовтня, тимчасовим чорноморським коридором на вхід до українських морпортів прямує два судна.

Про це повідомляє ЦТС, повідомляє Рубрика.

Зазначається, що згідно з даними сервісів моніторингу руху суден, до порту Одеса йде балкер Seajoy, а також до одного з портів Одещини – судно Mohamad Y.

У неділю 29 жовтня було зафіксовано прохід до українських чорноморських портів суден Nikolaos S (до Чорноморська) та Lady Jasmin.

Зазначимо, що 10 серпня Україна оголосила нові тимчасові маршрути для торговельних суден, які йдуть до/з чорноморських морських портів України. Ці маршрути в першу чергу використовувалися для можливості виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков 16 вересня повідомив, що після використання тимчасового коридору для виходу заблокованих через російську агресію суден, маршрут почали використовувати інші цивільні судна для проходження до та з Одеських морських портів.

За даними Мінвідновлення, станом на 26 жовтня всього коридором на вхід скористалося 51 судно. Загалом 33 судна експортувало понад 1,3 млн т української агропродукції та інших вантажів.

Довідка

Нагадаємо, у липні росія заявила, що виходить із "зернової угоди" через нібито невиконання її умов. Після цього окупанти почали обстрілювати українські порти та зернову інфраструктуру на півдні України.

У серпні Україна оголосила про відкриття у Чорному морі тимчасових коридорів для торговельних суден. ВМС України наголосили, що зберігається загроза з боку рф.

Маршрути передусім призначені для виходу цивільних суден, що знаходяться в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення росії.

Як відомо, 16 серпня з порту Одеси вийшло перше судно після припинення "зернової угоди", воно прибуло до Стамбулу у Туреччині 18 серпня.

А 26 вересня повідомлялось, що тимчасовим гуманітарним коридором у Чорному морі з Одеських портів вже вийшли сім суден.

На сьогодні Україна за час роботи тимчасового морського коридору експортувала майже 700 тисяч тонн зерна переважно в країни Європи та Африки.

27 жовтня чотири судна рухалися українським коридором в напрямку Босфору, 11 суден – зайшли під завантаження в порти Великої Одеси.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: