fbpx
Сьогодні
17:23 29 Жов 2023

На Мальті керівник Офісу Президента Єрмак провів зустріч з Мецолою

Фото: Офіс Президента

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак на Мальті провів зустріч із президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, інформує Рубрика.

"На полях третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики на Мальті керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак на виконання доручення Глави держави провів зустріч із Президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою", – ідеться в повідомленні.

Керівник Офісу Президента подякував за підтримку Української формули миру з боку Європарламенту й висловив сподівання на його подальше активне залучення до імплементації формули.

Крім того, Єрмак високо оцінив важливі рішення, ухвалені Європейським парламентом на підтримку України та українського народу в боротьбі з російським агресором у контексті надання оборонної та фінансової допомоги.

Фото: Офіс Президента

Під час розмови також було відзначено необхідність посилення санкцій проти росії та пошуку правових механізмів для використання заморожених російських активів.

За інформацією ОП, було констатовано значний прогрес, досягнутий Україною у виконанні семи рекомендацій Європейської комісії, який закладає важливі передумови для відкриття до кінця поточного року переговорів щодо членства України в ЄС.

Як повідомлялося, на Мальті проходить третій мирний саміт щодо України з лідерами країн Глобального Півдня на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки.

Учасники саміту зосереджувалися на питаннях ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки, а також звільнення полонених і депортованих та відновлення територіальної цілісності України.

За дорученням Президента України Володимира Зеленського керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак на полях третьої зустрічі радників із національної безпеки та зовнішньої політики на Мальті розпочав консультації з Нідерландами щодо укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії відповідно до Спільної декларації про підтримку України.

Третя мирна зустріч щодо української формули миру

Зустріч щодо української формули миру відбулася 28-29 жовтня на Мальті. Головна мета для України, за слів голови Офісу Президента, це заручитися "максимально широкою міжнародною підтримкою" мирного плану президента Володимира Зеленського.

Цього разу Китай не бере участі у мирному саміті. За даними ЗМІ, відсутність Пекіна розчарувала українське керівництво.

Перший саміт Формули миру пройшов 26 червня у Копенгагені (Данія), а другий – 6 серпня  у Джидді (Саудівська Аравія).

Тоді Україні вдалося залучити не лише прямих партнерів та союзників, а й представників Глобального півдня, які займають нейтральну позицію щодо війни.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту Групи двадцяти презентував українську Формулу миру з 10 пунктів, наразі триває підготовка Глобального саміту миру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: