fbpx
Сьогодні
09:30 28 Жов 2023

Україна в Радбезі ООН заявила, що ЗСУ й надалі знищуватимуть окуповані аеропорти та зброю й техніку рф

English version here

Фото: Reuters

Україна засудила порушення росією використання інструментарію Радбезу ООН, який вона скликала для відвертання уваги від воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Про це заявив на засіданні РБ радник Постпредства України при ООН Сергій Дворник, пише Укрінформ.

"Абсолютно неприйнятно поспішно вимагати проведення засідань Радбезу з єдиною метою – чинити перешкоди заходам, запланованим та підготовленим іншими членами РБ заздалегідь", – сказав Дворник.

Він вказав на "когнітивний дисонанс" у заявах представників росії.

Як зазначив представник України на Радбезі ООН, російська федерація "послідовно виправдовує вторгнення, посилаючись на право на самооборону" і заявляючи про те, що "рішення було ухвалено відповідно до статті 51 Статуту Організації Об'єднаних Націй", що передбачає право держав на самооборону.

Однак два дні тому Москва в контексті війни в Ізраїлі послалася на рішення Міжнародного суду ООН, щоб довести, що право на самооборону не може бути застосоване у випадку з державою-окупантом.

"А саме такою державою щодо України є Росія", підкреслив дипломат.

Росія, за його словами, не виконує наказ Міжнародного суду ООН від 16 березня 2022 року про припинення воєнних дій рф в Україні.

Поводження Москви він назвав "виставою, маніпуляцією, лицемірством і цинізмом".

"Дуже жалюгідна вистава… намагаючись звинуватити жертву збройної агресії в отриманні засобів захисту, Росія вже більш як рік отримує іранські безпілотники і зараз готова стати навколішки перед північнокорейським режимом, щоб випросити додаткову зброю і боєприпаси для продовження агресивної війни проти України", – зауважив Дворник.

Радник Постпредства України при ООН заявив, що Україна продовжуватиме боротися доти, доки кожен український громадянин і кожен клаптик суверенної землі не буде звільнений, а росія не зазнає воєнної поразки.

"Ми знищуватимемо аеропорти…, як це сталося 17 жовтня в окупованих Бердянську та Луганську.

Ми й надалі знищуватимемо російську техніку та солдатів, яких московські генерали посилають як гарматне м'ясо для самогубних атак на українське місто Авдіївку", – наголосив дипломат.

Дворник зауважив, що єдиним правильним рішенням для російських солдатів в Україні було б або здатися в полон, "як багато хто вже зробив", або залишити тимчасово окуповані території України "без будь-яких зволікань".

"А поки вони перебувають в Україні, то залишатимуться легітимними військовими цілями", – резюмував Дворник.

Нагадаємо, що у ніч на 17 жовтня українські оборонці завдали ударів по гелікоптерах та обладнанню російських окупаційних військ на аеродромах поблизу тимчасово окупованих Бердянська та Луганська.

Пізніше у Силах спеціальних операцій ЗСУ відзвітувавши про операцію DRAGONFLY. Тоді, внаслідок удару українських Сил оборони по аеродромах, російські окупанти зазнали значних втрат: знищені дев'ять гелікоптерів різних модифікацій, склад боєприпасів та установка протиповітряної оборони.

Також стало відомо, що по ворогу відпрацювали американськими ракетами ATACMS.

Зі слів речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, для України є дуже важливим атакувати аеродроми російських сил у Луганську та Бердянську, оскільки там базуються вертольоти, які працюють близько до лінії фронту. Саме вони можуть вражати військову техніку Сил оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: