fbpx
Сьогодні
22:14 28 Жов 2023

Україна нарощує виробництво боєприпасів, але й розраховує на допомогу партнерів, – Камишін

Фото: Українська Бронетехніка

Попри нарощування виробництва боєприпасів на вітчизняних заводах, Україна потребує постачання від країн-партнерів

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, передає Рубрика.

"Ми кратно нарощуємо виробництво боєприпасів на вітчизняних заводах, але рівень споживання на фронті сьогодні є такий, що жодна країна світу, навіть якби всі країни вільного світу об'єднати, то виробничих спроможностей не вистачить, щоб вийти на рівень нашого споживання. Тому дійсно, навіть попри нарощування нашого виробництва, ми все ж таки опираємося на постачання від країн-партнерів", – сказав Камишін.

Він зазначив, що зараз війна в Україні, війна в Ізраїлі спонукають весь світ до розуміння, що оборонна промисловість повинна збільшуватися у всьому світі.

"На форумі країн НАТО, який був присвячений саме оборонній промисловості, ми говорили саме про те, як інтегрувати український промисловий комплекс в комплекс країн НАТО. Тому що якщо нам дорога в Альянс, то наш оборонно-промисловий комплекс має інтегруватися також", – наголосив міністр.

Він додав, що Україна має спроможності для виробництва дронів для фронту, вони відповідають потребам фронту. Водночас за його словами, Україні і надалі необхідно розвивати ВПК, аби бути готовими до будь-яких проявів агресії.

Довідка

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв пояснив, що Україна щомісяця збільшує виробництво снарядів, щоб мати змогу максимально самостійно забезпечувати себе боєприпасами.

"Це виробляє не тільки держава. А і приватні підрядники, які виробляють частково якісь корпуси до мін чи ще щось інше. Але ми задіюємо максимально всі ресурси для того, щоб збільшити цю снарядну програму", – пояснив парламентар.

Крім того, він розповів, що вироблені в Україні снаряди коштують втричі дешевше, ніж закордонні.

"Снаряд, який виробляється в Україні, коштує втричі дешевше ніж те, що ми закуповуємо в інших країнах. Наприклад 122-мм снаряд або 152-мм снаряд. Тому що там є, скажімо так, націнка деяких продавців, які хочуть наживатися на війні… Але ми вимушені й за такі ціни купувати. Тому ми хочемо максимально перекрити своїм виробництвом", – зазначив Чернєв.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: