fbpx
Сьогодні
12:30 27 Жов 2023

росіяни заявляють про напад на екснардепа царьова: що відомо

російські пропагандисти заявили, що на колишнього народного депутата олега царьова, якого в Україні заочно засудили до 12 років ув'язнення, невідомі вчинили напад в окупованому Криму.

Про це повідомили російські пропагандистські ресурси ТАСС та Mash.

За повідомленням рос ЗМІ, царьов зараз перебуває в реанімації, його стан «дуже важкий». Начебто напад стався в Ялті: невідомі напали на нього біля санаторію імені Кірова в Ялті. У ніч проти 27 жовтня місцеві жителі помітили велике скупчення окупаційних спецслужб біля його будинку.

царьов був народним депутатом чотирьох скликань, востаннє обирався від «Партії регіонів» (з 2012 до 2014 року). У травні 2014-го балотувався у президенти, але пізніше зняв свою кандидатуру. Після початку війни в Україні 2014 року підтримав росію та втік із країни.

3 травня Шевченківський районний суд Києва заочно засудив царьова до 12 років позбавлення волі за публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України і насильницької зміни та повалення конституційного ладу.

Царьов неодноразово поширював пропаганду, що суперечила інтересам держави, депутатом якої він працював.

Торік у жовтні українські правоохоронці скерували до суду ще один обвинувальний акт проти Царьова. Він разом з іншими фігурантами у лютому 2022 року незаконно перетнув державний кордон України в супроводі російських військових. Підозрювані приїхали до села Катюжанка Вишгородського району Київської області, яке на той час перебувало під окупацією збройних сил рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: