fbpx
Сьогодні
16:45 24 Жов 2023

Україна очікує від Німеччини "зимового пакета" допомоги на 1,4 млрд євро, – Шмигаль

English version here

Україна очікує від Німеччини додаткових 1,4 мільярда євро нового "зимового пакета" допомоги, куди зокрема увійде посилення протиповітряної оборони.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Рубрика.

"Німеччина готує зимовий пакет допомоги Україні на 1,4 мільярда євро, у який зокрема увійдуть засоби ППО. Вдячний канцлеру Олафу Шольцу та всьому німецькому народу за підтримку!" – написав Шмигаль у соцмережі X. 

Варто зазначити, що Шмигаль бере участь у німецько-українському бізнес-форумі в Берліні.

Однією з оголошених домовленостей під час форуму було створення АТ "Українська оборонна промисловість" та німецьким оборонним концерном Rheinmetall спільного підприємства, що буде займатися обслуговуванням та ремонтом західної техніки та локалізацією виробництва провідних зразків техніки німецького концерну.

Своєю чергою канцлер ФРН Олаф Шольц на відкритті у Берліні 6-го Німецько-українського економічного форуму зазначив, що Німеччина надала Україні з початку повномасштабної війни допомогу на майже 24 мільярди євро.

«Цивільна та військова допомога з початку війни з боку Німеччини сягнула 24 млрд євро», – поінформував Шольц і нагадав, що за цим показником ФРН є другим після США партнером, який підтримує Україну.

За його словами, наразі Німеччина готує зимовий пакет, основним завданням якого є створення «захисного щита» з огляду на очевидні плани РФ продовжувати бомбити енергетичну та іншу інфраструктуру, «використовувати холод як зброю проти цивільного населення». Пакет оцінюється в 1,4 млрд євро та включає, серед іншого, системи ППО Patriot, Iris-T6, Gepard тощо.

Глава уряду зазначив, що минулого тижня було також схвалено пакет підтримки енергосистеми обсягом 80 млн євро.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: