fbpx
Сьогодні
Відео 20:23 21 Жов 2023

Наші воїни зробили цей тиждень дуже потужним для України, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розповів, що мав цього тижня низку розмов з міжнародними партнерами. Головне в усіх цих переговорах – захистити життя й мирне населення, не дати дестабілізації поширитися ще й іншими регіонами світу.

Про це йдеться у вечірньому відеозверненні глави держави, повідомляє Рубрика.

"Наша активна міжнародна робота жодного дня не припиняється. Сьогодні я говорив із Президентом Туреччини Ердоганом, і це девʼята міжнародна розмова за цей тиждень. Уже говорив із Президентом Фінляндії, з Премʼєр-міністром Канади, з Президентом Південної Африки, з Премʼєр-міністром Норвегії, також з Президентом Франції, з Генеральним секретарем ООН, з Президентом США, з Канцлером Німеччини. Головне в усіх цих переговорах – захистити життя й людей, мирних людей, не дати дестабілізації поширитися ще й іншими регіонами світу, не дати змарнувати нашу роботу з консолідації світової більшості заради міжнародного права. Я вдячний усім лідерам за підтримку та усвідомлення, що зараз час для максимально енергійної спільної роботи", – зазначив Зеленський. Він розповфів, що обговорив з Президентом Ердоганом ситуацію в нашому Чорноморському регіоні, агресію проти України, агресію проти глобальної безпеки, і ситуацію на Близькому Сході.


За словами президента, йде активна підготовка до нової зустрічі щодо Формули миру – зустріч запланована вже на наступний тиждень, відбудеться вона на Мальті. Вагомі держави світу будуть представлені – перелік учасників фактично щодня збільшується. Понад 50 учасників очікуємо. Сьогодні Президент Ердоган підтвердив, що Туреччина братиме участь у зустрічі. Готуємося також до нового саміту нашої Кримської платформи – парламентського рівня Кримської платформи. Кількість учасників дуже серйозна. Саміт відбудеться в Чехії.

"Я вдячний усім у світі, хто долучився і готовий разом із нами на рівні парламентської дипломатії працювати заради безпеки, заради миру в усій Європі, без жодних винятків для будь-яких частин нашого континенту.

Дуже вагомий крок Президента Байдена є на цьому тижні – я щиро вдячний за це. Підготовлено новий пакет тривалої та надійної підтримки для України – оборонної, економічної, – для нашого захисту людей і свободи. Я вдячний за цю ініціативу Президента Байдена і думаю, що не лише українці, але й усі народи – усі вільні народи Європи – очікують збереження американської єдності з нашим захистом. Американське лідерство потрібне світу, і я вдячний обом партіям Конгресу, які це розуміють, які підтримують, зокрема, боротьбу нашого народу за свою незалежність", – підсумував Зеленський.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: